Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vlak přejel přes kameny

Sprejerství, Pokus o odcizení několika desítek metrů elektrického kabel 

 
Policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků krajského ředitelství přijali od pátku různá oznámení. Zahájili úkony trestního řízení a po pachatelích pátrají. Například:
 
*            Z trestného činu poškozování cizí věci je podezřelý neznámý pachatel. Včera (v neděli 13. prosince) přijali policisté oddělení železniční policie a doprovodů vlaků krajského ředitelství oznámení o poškození kabelů. Neznámá osoba týž den po deváté hodině večerní odřezala a tím poškodila téměř 40 metrů elektrického izolovaného kabelu, který byl umístěn na sloupech v blízkosti kolejiště železniční stanice Ostrava hlavní nádraží – Báňská, a to ze strany z ulice Stodolní. Aby se pachatel ke kabelům dostal, poškodil jeden sloup a další sloup navíc „poslal“ k zemi.
Pachatel odešel s prázdnou, odřezané kabely si totiž neodnesl a ponechal je na místě. Firma vyčíslila předběžně škodu na 70 000 korun. Poškozením kabelu nebylo dotčeno žádné zabezpečovací zařízení a nemělo vliv na železniční dopravu.
 
*            Strojvedoucí vlakové soupravy jedoucí z Ostravy-Hrušova směrem na hlavní nádraží v pátek v podvečer telefonicky oznámil na dispečink, že projel přes nějaké kameny. Mělo se tak stát před vjezdem na přemostění řeky Ostravice. Na vlakové soupravě došlo k poškození přední části lokomotivy. Škoda je vyčíslena na 10 000 korun. K ohrožení vlakové dopravy nedošlo, souprava mohla po dokončení kontroly v jízdě pokračovat.
 
*            Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškozování cizí věci (formou sprejerství). Neznámý pachatel se v pátek, přesně nezjištěné době, zaměřil na železniční vůz, který byl odstavený v železniční stanici Ostrava-Hlavní nádraží, část Frýdlantské nástupiště. Vůz postříkal různobarevným nečitelným nápisem o velikosti zhruba 1,40 x 18 metrů. Poškozená organizace vyčíslila škodu na deset tisíc korun.
 
 
 
 por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem