Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vlastních králíků měl málo, tak si na pekáč dal ukradené

JIČÍNSKO - Celková škoda byla vyčíslena na téměř 6 tisíc korun.  

Sobotečtí policisté pátrali po neznámém pachateli, který ve dvou případech vnikl na soukromý pozemek v Čálovicích, kde z nezajištěné králíkárny odcizil celkem 9 králíků.

Policisté v těchto dnech na základě provedeného šetření zjistili, kdo za krádežemi stojí. Jedná se o osmadvacetiletého muže ze Sobotecka, který je nejen vášnivým chovatelem, ale také konzumentem králíků. Vzhledem k tomu, že sám neměl téměř žádné přírůstky, rozhodl se, že si nějaké ušáky opatří krádeží. A tak se vydal do Čálovic, kde na uvedeném pozemku v minulosti oslovil majitele králíkárny s tím, zda by mu neposkytl samce k nakrytí samice. Muž ho prý ale vyhodil. I to byl údajně jeden z důvodů, proč právě jemu králíky odcizil. Ušáky si dal doma do své králíkárny a postupně je zkonzumoval. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 6 tisíc korun.
 
Policistům uvedl, že svého jednání lituje, a že i když byl v učení slabší, přesto ví, že krást se nemá. Snědené králíky ovšem vrátit nemůže, a tak alespoň slíbil, že škodu co nejdříve uhradí. Za přečin krádeže mu navíc hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Hana Klečalová
23. července 2014 v 14:05

vytisknout  e-mailem