Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vlezl do šesti aut

MOST - Poslední se mu stalo osudným + další info 

Policisté již znají pachatele vloupání do několika vozidel. Podle nich se šesti skutků dopustil 31letý muž z Mostecka. K jeho dopadení přispěla všímavost a odvaha občanů. Zloděj řádil v Mostě od konce října do poloviny tohoto týdne. V ulici Františka Malíka násilím vlezl do Fabie, ze které si odnesl autorádio, ochrannou vestu pro jízdu na koni a box s 25 kusy CD nosičů; věci za 6.500 korun. Z další Fabie, tentokrát v Ševčíkově ulici, ukradl autorádio za 5 tisíc. V ten samý den ještě stihl navštívit Octavii zaparkovanou v ulici Vrbenského. Zde si přišel k navigaci včetně příslušenství v hodnotě čtyři tisíce. O den později působil zase v Malíkově ulici. Opět to odnesla Fabie. Kolečkové brusle, dioptrické brýle a 10 cédéček v obalu, věci za 7.200 korun, během chvíle změnily majitele. Potom lapka zamířil do Klicperovy ulice a hlavně do zaparkovaného Renaulta. Z auta po jeho návštěvě zmizelo rádio za 1.500 korun. Posledním terčem byla v Javorové ulici Dacia Logan. Ta se mu stala osudnou. Majitelka auta byla telefonicky upozorněna, že v jejím voze je nějaký cizí muž.  Když se k němu blížila, zloděj se dal na útěk. Poškozená spolu se svým strýcem neváhali a vydali se za podezřelým. Přitom byla telefonicky přivolána městská policie. Lapka během útěku ještě stihl zaběhnout do zastavárny, kde se snažil udat svoji nelegálně drženou zbraň. Potom byl přivolanou hlídkou zadržen. Pistole již byla odeslána k balistickému zkoumání. Policistům se podařilo zajistit několik kradených věcí. Ty budou následně vráceny majitelům. Pachatel byl obviněn ze spáchání hned několika přečinů. K jeho kriminální minulosti mu nyní přibyly krádež vloupáním, poškození cizí věci a nedovolené ozbrojování. Stíhán je na svobodě. Pokud bude uznán vinným, může si jít sednout za mříže až na tři roky. Policie na případu nadále pracuje.

Policisté touto cestou děkují občanům, že nenechávají bez povšimnutí jakékoli protiprávní jednání a upozorní na něj policisty nebo strážníky. Mnohdy je to právě všímavost lidí, díky které se policii podaří zadržet pachatele trestného činu. 

 

Opravdu povedený známý

Ze zpronevěry viní mostečtí policisté 35letého muže z Litvínovska. Vysloužil si to nesolidním jednáním při údajné koupi zboží. Svému známému přislíbil, že mu zajistí hudební aparaturu. Převzal si od něj 11 tisíc korun, 10.500 na zboží a zbytek na benzín. Jak však dostal peníze na ruku, už se mu do toho moc nechtělo. Slíbenou věc nekoupil. Poškozený se ale stále domáhal svého. „Kamarád“ si tedy vymyslel báchorku, že finance zaslal na účet jistého pána a na toho dal poškozenému i telefonní číslo. Po zavolání na poskytnutý kontakt se ozvala neznámá žena, která vůbec o ničem nevěděla a s celou věcí neměla co do činění. Nakonec povedený známý kápnul božskou a na policii se ke všemu přiznal. Případ je nadále veden na mosteckém obvodním odělení ve zkráceném přípravném řízení.

 

Žena utrpěla lehké zranění

K nehodě se zraněním došlo čtvrtý listopadový den v dopoledních hodinách. Řidič osobního vozidla VW Passat při couvání v ulici Zdeňka Fibicha v Mostě srazil chodkyni. Ta právě v tu chvíli vstoupila na vozovku. Starší žena po nárazu upadla. Potom byla převezena do nemocnice na ošetření. Zranění poškozené je předběžně hodnoceno jako lehké. Požití alkoholu bylo dechovou zkouškou vyloučeno. Okolnosti a míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření.

 

Auto poškrábal

Na 30 tisíc korun bylo odhadnuto poškození vozidla Dacia Logan. Na triku to má neznámý vandal, který věc poškrábal neznámým předmětem. Ke skutku došlo v ulici Františka Malíka v Mostě. Policie případ šetří jako poškození cizí věci.

 

Nenechavé ruce braly hlavně kov

Na zahradu rodinného domu v ulici ČSA v Mostě vnikl neznámý zloděj. Z volně přístupného přístřešku si odnesl věci za téměř 50 tisíc korun. V nenechavých rukou končil především kovový materiál. Odcházel však i s jízdním kolem a plynovými bombami. Policie po pachateli pátrá.

 

Kradl ve sklepě

Do sklepa v Erbenově ulici se vloupal neznámý poberta. Díky němu majitelka přišla o lyžařské vybavení a jízdní kolo. Jednalo se o věci v hodnotě 14 tisíc korun. Mostecká policie událost šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Vnikl do dvou komor

Vniknutí do dvou komor na stejné adrese v ulici Vrbenského v Mostě má na svědomí neznámý lapka. Z jedné si odnesl pracovní oděv a boty, věci v hodnotě 6.500 korun. Ve druhé komoře nic neukradl. U každé z nich způsobil pět set korunovou škodu poničením dveří. Pachateli hrozí v případě dopadení trest za přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 5. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem