Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vlídná zlodějka okradla stařenku

KLADENSKO - Jedním pohlazením po tváři připravila seniorku o náušnici. 

Na policejní služebnu v Kladně bylo v odpoledních hodinách dne 7. března 2016 oznámeno, že na nám. Svobody v Kladně došlo k odcizení náušnice ze žlutého kovu.

Osmdesáti devítiletá stařenka v pondělí 7. března 2016  před sedmnáctou hodinou procházela na náměstí Svobody v Kladně poblíž místního parku a byla oslovena neznámou ženou s nabídkou ke koupi krému. Stařenka nabídku podezřelé prodávající odmítla. Prodávající žena začala hladit seniorku po tváři s přáním štěstí a v tomto nestřeženém okamžiku jí sundala z levého ucha náušnici ze žlutého kovu a odešla.

Okradená seniorka nedaleko místa činu spatřila hlídku městských strážníků, kterým celý svůj příběh vypověděla. Na základě těchto zjištěných poznatků byl celý případ předán policistům z obvodního oddělení Kladno. Strážníci podle popisu skupinku tří podezřelých osob, z nichž jedna byla podezřelá prodávající, vypátrali v ulici T.G.M. v Kladně.  Policisté oddělení hlídkové služby eskortovali podezřelé osoby na místní obvodní oddělení, kde byly provedeny prvotní výslechy.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelou z krádeže je dvaceti jedna letá žena z okresu Most, která se již v minulosti dopustila majetkové trestné činnosti. Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

Policie vyzývá občany, aby neustále dbali zvýšené opatrnosti. Drželi se od podezřelých pouličních prodávajících osob v dostatečné vzdálenosti a žádné věci od nich nekupovali. Tyto osoby prodávající v ulicích měst a obcí při nabídce jakéhokoliv zboží, jsou velmi šikovní a v nestřeženém okamžiku vás mohou okrást o vaše cennosti.

V tomto případě se jednalo o krádež náušnice. Není ovšem vyloučeno, že pokud se tito zloději  dostanou do vaší blízkosti mohli by vás okrást i o jiné věci, jako jsou například peněženky, finanční hotovost, mobilní telefony, hodinky a nebo řetízky a náramky ze žlutého kovu. Nabízené zboží ve většině případů není kvalitní a nebo pochází z jiné trestné činnosti.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

9. března 2016

vytisknout  e-mailem