Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vlopání do vozidel

ŽĎÁRSKO: Cenné věci nenechávejte na viditelných místech 

      I když majitel měl zaparkované vozidlo VW Golf před domem, neodradila tato skutečnost neznámého pachatele k vniknutí do vozu. Po poškození zámku u dveří spolujezdce, nebylo pak už pro něj těžké dostat se do vozidla a přivlastnit si několik zde odložených věcí. Mezi nimi byla i dámská kožená kabelka, která obsahovala peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartu. Krádež věcí zjistila jejich majitelka ráno 9. listopadu 2011 v obci Vír. Pachatel způsobil na poškození vozidla a na odcizených věcech škodu ve výši nejméně 6 000 korun.

     Další vniknutí do vozidla bez vědomí majitele řeší velkomeziříčští policisté. To se stalo v podvečerních hodinách 9. listopadu 2011 a pachatel u nákladního vozidla Scania rovněž poškodil zámek u dveří spolujezdce. Vůz u benzinové stanice na ulici Jihlavská ve Velkém Meziříčí zaparkoval třicetiletý řidič. Zanechal však v automobilu finanční hotovost, mobilní telefon a doklady, o které přišel. Na poškození zámku a odcizených věcech vznikla škoda převyšující 20 000 korun.

     Lidé jsou často upozorňováni, aby si při opuštění vozidla překontrolovali, zda nenechali na sedadlech, v přihrádkách nebo palubních deskách odložené věci a zda vůz uzamkli. Pokud ve spěchu zapomenou tuto kontrolu provést, viditelně odložené kabelky, batohy, mobilní telefony nebo oblečení pachatele často přilákají. V letošním roce se s touto nepříjemnou zkušeností setkalo již 80 majitelů. Na poškození vozidla či odcizených věcech jim byla způsobena škoda ve výši přes 5 000 000 korun. Vloupání do vozidla se dá mnohdy zabránit i tím, že pachatel při pohledu do vnitřního prostoru automobilu nic cenného neuvidí.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

10. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem