Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloudil se do cizího bytu

MOST - Prosil o peníze, pak ukradl mobil; V supermarketu odcizil televizi, venku se o ní přetahoval s ostrahou. 

Řidiči kamionů nedodržují doby řízení a bezpečnostních přestávek

V polovině týdne proběhla okresní dopravně bezpečnostní akce, která byla tentokrát zaměřena zejména na kontrolu technického stavu vozidel. Několik dopravních hlídek během dne na Mostecku a Litvínovsku zastavilo a zkontrolovalo na 50 motorových vozidel a odhalilo 30 přestupků v dopravě. Za 21 z nich muži v uniformách uložili řidičům pokuty a 9 přestupků bude postoupeno do správního řízení. Dva přestupky byly řešeny na železničních přejezdech, pět osob nebylo připoutáno, 16 vozidel mělo nevyhovující technický stav, dalších šest přestupků se týkalo nedodržení doby řízení a bezpečnostní přestávky u řidičů kamionů. Odhalen byl i jeden řidič, který byl pod vlivem návykové látky a je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

V centru Mostu se střetlo osobní vozidlo a motocyklista

Dnes krátce před 08 hodinou došlo k dopravní nehodě na křižovatce u obchodního domu Central. Řidič vozu tovární značky Škoda Felicia jel po třídě Budovatelů ve směru od dopravního podniku k Centralu a na křižovatce odbočoval doleva, kde se střetl s protijedoucím motocyklem značky Aprilia, který jel po ulici Budovatelů ve směru od Prioru k dopravnímu podniku. Motocyklista při střetu utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. Rozsah zranění není zatím policii znám. Řidič osobního vozidla měl negativní zkoušku na alkohol, u motocyklisty dechová zkouška nebyla provedena s ohledem na zranění. Hmotnou škodu policie odhadla na částku 30 tisíc korun.

 

Vloudil se do cizího bytu, chtěl půjčit peníze a nakonec ukradl mobil

Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 40letému muži z Litvínova. Minulý týden krátce před polednem zazvonil na byt jednoho staršího muže. Ten očekával návštěvu, tak přišel ke vchodovým dveřím, kde stál 40letý Litvínovan a muži tvrdil, že s ním potřebuje mluvit a že mu má dlužit peníze. Nakonec se mu podařilo dostat do bytu, kde začal žádat o půjčku. Byl neodbytný, a když muž vytáhl mobil, aby přivolal policii, tak mu telefon vytrhl z ruky a z bytu utekl. Okradený se ihned obrátil na policii, která začala po podezřelém a telefonu pátrat. Už v minulosti kradl a z vězení přišel loni. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Odcizený mobil byl vrácen zpět poškozenému.

 

V lednu ukradl televizi v supermarketu, minulý týden znovu

Na policejním oddělení skončil 29letý muž z Mostu. Minulý týden ráno v supermarketu vzal krabici s televizí v hodnotě 6 700 korun a poté prošel vstupním turniketem bez placení. Pracovník ostrahy za ním vyběhl ven a Mostečan se s ním začal o televizi přetahovat. Nakonec televizi upustil a z místa utekl. Policisté zjistili, že muž kradl stejným způsobem už v lednu, když si ve stejné prodejně  vybral televizní přijímač v hodnotě 8 500 korun, který poté nesl v krabici a z prodejny odešel. Jeho počínání ani tenkrát neuniklo pozornosti pracovníků supermarketu, kteří spěchajícího muže zadrželi při odchodu z objektu. Policisté muži nyní opět sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Muž už v minulosti kradl a byl za to odsouzen.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. května 2016

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem