Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupačky a újezdy od benzinek

LOUNY - Obviněný se již nachází ve vazební věznici.  

V polovině ledna jsme informovali veřejnost o případu vloupání do restaurace v Ročově, jež policisté záhy objasnili (více zde). Jak následně vyšlo najevo, skutek spáchal 58letý muž z Loun, který si z provozovny odnesl několik lahví s alkoholem a cigarety různých značek. Poté odjel s lupem na Rakovnicko, kde byl zadržen tamními policisty. Skončil na lounské služebně, kde jej komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu krádeže. Jak jsme již uváděli, obviněný má na svém kontě i vloupačku do jednoho hostince na Teplicku.

Dalším šetřením policisté zjistili, že dotyčný ujížděl od lounských benzinek bez placení. Koncem prosince minulého roku natankoval do osobního automobilu Renault, u něhož upravil zadní registrační značku, přes 50 litrů benzinu v hodnotě 1 471 Kč a z místa ujel. Stejný skutek zopakoval ještě dvakrát. V polovině ledna načerpal do osobního vozidla Škoda Octavia s upravenou registrační značkou bezmála 50 litrů benzinu v hodnotě 1 420 Kč a odjel bez placení a o dva dny později totéž spáchal znovu. Do oktávky natankoval přes 30 litrů benzinu za 952 Kč a opět ujel, aniž by zaplatil.

Usnesení o zahájení trestního stíhání za tyto skutky si obviněný převzal již ve vazební věznici, neboť je vyšetřován i za jinou trestnou činnost spáchanou mimo území lounského okresu.

Pondělní dopravní nehody  

Začátek tohoto týdne nezačal na silnicích lounského okresu nijak příznivě. Dopravní policisté od rána vyjížděli k několika nehodám, které se naštěstí obešly bez vážných následků.

Ještě před polednem se na silnici II. třídy č. 225, ve směru od Loun do centra Žatce, odehrála dopravní nehoda mezi osobním vozidlem a chodcem. Řidič vozu zn. Citroen (77. ročník) nepřizpůsobil v Pražské ulici rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a uvedl vůz do smyku. Vyjel vlevo mimo vozovku na chodník, kde se střetl s chodcem a dále narazil do rozvodné skříně. Mladý chodec utrpěl při nehodě naštěstí jen lehčí újmu na zdraví a po vyšetření v nemocnici byl propuštěn. Řidič rovněž vyvázl s lehkým zraněním. Provedená dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní. Nehodu dále šetří dopravní policisté.

Krátce před druhou hodinou odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se udála u Staňkovic. Ve směru na Žatec, v levotočivé zatáčce, nepřizpůsobil řidič vozidla zn. Renault Laguna rychlost, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím automobilem Ford Focus a následně s vozidlem Dacia Logan, jehož řidič jel za fordem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Dechová zkouška byla u všech řidičů negativní. I tato nehoda je nadále v šetření dopravní policie.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. února 2016   

 

vytisknout  e-mailem