Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupačky do chat objasněny

LOUNY - Obviněný má na svědomí 21 skutků. 

Žateckým policistům se podařilo objasnit sérii krádeží vloupáním do zahradních chat v jejich regionu. Tuto trestnou činnost má na svědomí 32letý Žatečan, který se v průběhu letních prázdnin vloupal do celkem 21 zahrádkářských objektů. Svoje nekalé tažení zahájil hned začátkem července a postupně se vloupával a kradl v lokalitách U Spáleného mlýna, Pod Bílým vrchem, U Oharky, v kolonii Kamenný vrch, Loučky či v ulicích Mostecká, Čeradická, Libočanská cesta, U Flory a Stroupečská. Ve dvou případech se vydal i do blízkých Libočan, kde navštívil zahradní chatky u potoka Liboc. V hledáčku jeho zájmu se ocitly hlavně různé elektrické kabely, ale i domácí elektrospotřebiče, elektrické nářadí, potraviny, alkohol a další věci. Celková škoda, kterou svým jednáním napáchal, byla vyčíslena na bezmála 90 tisíc korun. Uvedených skutků se mladý muž dopustil i přesto, že byl začátkem tohoto roku za krádeže odsouzen Okresním soudem v Lounech k podmíněnému trestu odnětí svobody na jeden rok se zkušební dobou v trvání tří let. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej za tuto trestnou činnost obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Obviněný je vyšetřován na svobodě.
 
Opilý způsobil dopravní nehodu
 
Od poloviny srpna vyšetřují policisté dopravní nehodu, kdy řidič osobního vozidla zn. Škoda Felicia vycouvával z parkoviště v ulici Boženy Němcové v Postoloprtech a přehlédl od kasáren přijíždějící motorové vozidlo zn. Škoda Octavia. Došlo ke střetu, přičemž řidič felicie narazil pravou zadní částí vozidla do levé přední části octávie. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Šetřením této nehody vyšlo najevo, že 40letý řidič felicie řídil pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1, 36 promile a následně 1, 40 promile alkoholu v dechu. V těchto dnech jej proto komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Odcizila kartu , vybrala peníze   
 
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 50leté ženě z Lounska, která v minulých dnech odcizila z dámské peněženky, volně odložené v kanceláři jednoho úřadu v Postoloprtech, platební kartu. Z bankomatu posléze pomocí této odcizené karty vybrala poškozené z jejího účtu finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun. Nyní čelí podezření z trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Podle trestního zákoníku jí hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 19. září 2013

vytisknout  e-mailem