Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do bytu a dvou rodinných domů

LIBEREC - V pátek během noční doby řešili policisté vloupání do bytu a dvou rodinných domů v Liberci. 

Během noční doby z pátka na sobotu řešili policisté z Obvodního oddělení Liberec - centrum dvě krádeže vloupáním.

První krádež se stala v ulici Šafaříkova, kdy se neznámý pachatel vloupal přes okno do jednoho z bytů. Z něho si odnesl šperkovnici se zlatem a způsobil tak škodu za pět tisíc korun.

Ve druhém případě si neznámý pachatel vybral rodinný dům ve stejné čtvrti města, tentokrát ale v ulici Dobrovského. Vloupal se do sklepních prostor domu, kde poškodil vstupní dveře a ze sklepní kóje odcizil jízdní kolo značky Superior, přepravku se starším oblečením a pár dámských bot. Poté se zřejmě stejný pachatel vloupal do bytové jednotky, která prochází rekonstrukcí, tam už ale nic neodcizil. I tak majiteli domu způsobil desetitisícovou škodu. 

Vloupání do rodinného domu se zabývají také policisté z Obvodního oddělení ve Vesci. Zatím neznámý zloděj si jako přístupovou cestu do domu zvolil vstupní dveře. Ty poškodil a poté měl přístup do celého domu. Z něho si odnesl notebook, tři mobilní telefony, platební karty, klíče od vozidel a peněženku. Věci, které majiteli domu odcizil, měly hodnotu cca třicet tisíc korun.

Ve všech případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Trestní řízení vedou zatím proti neznámému pachateli. 

 

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
1.7.2013

vytisknout  e-mailem