Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do domu

LOUNY - Skončil v rukou policistů... 

Za bílého dne se v sobotu vloupal do jednoho rodinného domu ve Velké Černoci na Lounsku dosud nezjištěný poberta. Neodradilo jej ani drátěné oplocení pozemku a uzamčení objektu. Zručný zloděj si poradil. Po vniknutí do domu odcizil zlaté šperky, peníze, mobilní telefon a další věci. Celkovou škodu vyčíslila poškozená na 12 220 Kč. Ještě téhož dne zmíněný zloděj skončil na policejní služebně. Tam mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Jednalo se o 30letého muže ze Žatecka.

Okradené ženy v obchodech

V pátek, krátce po poledni, nakupovala žena středního věku v jedné prodejně drogistického zboží v Pražské ulici v Lounech. Při výběru zboží však netušila, že má za zády zloděje. Ten se k ní v nestřeženém okamžiku přiblížil natolik, aby jí z kabelky zavěšené na rameni odcizil příruční tašku s mobilním telefonem, peněženkou s různými doklady, platební kartou a brýlemi. Tím jí způsobil škodu za 5 000 Kč. Ta však mohla být ještě větší, neboť se zloděj u jednoho z lounských bankomatů neúspěšně pokusil pomocí odcizené platební karty o výběr peněz z účtu poškozené. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ve stejný den byla další žena středního věku okradena i v lounském Kauflandu. Jako mnozí jiní nakupující si bohužel neopatrná paní odložila kabelku do nákupního vozíku, čímž dala šanci zloději. Ten využil její nepozornosti a z kabelky jí v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. V tomto případě byla způsobená škoda odhadnuta na 11 tisíc korun. Policisté i tuto událost šetří a po pachateli pátrají.

Víkendové vloupačky do aut

V sobotu odpoledne vnikl nezjištěným způsobem do uzamčeného osobního automobilu v Lenešicích u Loun dosud nezjištěný pachatel. Z vozidla zn. Opel Corsa odcizil peněženku odloženou v přihrádce ve dveřích. Poškozená měla uvnitř doklady a finanční hotovost. Byla jí způsobena škoda za 990 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají. 

Ve druhém případě, kdy se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla zn. Fiat Palio Weekend v Ročově, je způsobená škoda daleko vyšší. K události došlo ze soboty na neděli, přičemž si zloděj z automobilu odnesl značkové sportovní boty a tenisovou raketu, kolečkové brusle, dvě tašky s oblečením a také autorádio. Svým počínáním tak způsobil škodu za celkem 56 tisíc korun. I v tomto případě zahájili policisté ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 7. května 2012

   

    

vytisknout  e-mailem