Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se do domů a do sklepních kójí

SOKOLOVSKO – Celková škoda přesahuje 100 000 korun.  

Policisté z obvodního oddělení ze Sokolova - Město sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody 46letému muži z Bukovan.
 
Ten měl v době od 12. 1. 2014 od 15:00 hodin do 17. 1. 2014 do 18:00 hodin v Sokolově na ulici K. H. Borovského vniknout do společných prostor domu a následně do sklepních prostor, kde měl překonat zabezpečení sklepní kóje a z té odcizit krabici s parfémy a kosmetikou, přes 50 kusů sošek slonů, kolem 30 kusů váziček a další krabice voskových svící, čímž způsobil poškozené majitelce škodu předběžně odhadnutou na částku nejméně 23 000 korun.
 
V dalším případě měl v době od 20. 1. 2014 od 19:00 hodin do 21. 1. 2044 do 17:15 hodin v Sokolově na ulici Hornická vniknout na oplocený pozemek a následně vniknout do vnitřních prostor domu, které měl prohledat a odcizit odtud starožitné hodiny, obrazy a jeden obraz poškodit. Dále měl po prohledání domu z jeho interiéru odcizit starožitné žehličky a starožitnou kuchyňskou váhu, čímž způsobil poškozeným majitelům škodu na odcizených věcech předběžně odhadnutou na nejméně 29 000 korun a na poškozeném obraze škodu ve výši kolem 10 000 korun.
 
Dne 18. 2. 2014 v brzkých ranních hodinách v Sokolově na ulici Nádražní měl nejdříve poškodit skleněnou výplň sklepních oken a poté se přemístit před dům, kde měl násilím překonat dřevěné dveře domu.  Po vniknutí do společných prostor měl odtud odcizit motorovou pilu a laserovou vodováhu s příslušenstvím, které vynesl zadních vchodem na dvůr. Ve sklepě domu násilím odstranit zajištění kóje, a z té odcizit plechovky energetického nápoje, cigarety a láhve vína. Tímto jednáním způsobil majitelům škodu na odcizení a na poškození předběžně odhadnutou na částku nejméně 30 000 korun.
 
Opět v Sokolově, ale na ulici Spartakiádní měl dne 19. 2. 2014 v dopoledních hodinách vniknout do panelového domu a za použití násilí překonat dveře vedoucí ke sklepním kójím, kdy měl ze dvou kójí odcizit vodovodní umyvadlovou baterii, sadu porcelánu, vestu, upínací zařízení k pásům na upevnění nákladu a upínací pásy a posilovací příslušenství, čímž poškozeným majitelům způsobil škodu předběžně vyčíslenou na částku necelých 10 000 korun.
 
V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži až tříletý trest odnětí svobody. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
prap. Kateřina Krejčí
nprap. Zuzana Týřová
21. 2. 2014

vytisknout  e-mailem