Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do domu své příbuzné

SEMILSKO - Krádež policisté objasnili do čtyřiadvaceti hodin. 

Ve čtvrtek dopoledne přijali policisté oznámení o vloupání do rodinného domu na Semilsku. Zloděj sem vnikl oknem,  a aby se dostal do obytného prostoru, rozštípal sekyrou  chodbové dveře. Potom si  z nemovitosti  odnesl televizor značky Samsung v hodnotě 8 200 korun.

Případ začali vyšetřovat policisté místního obvodního oddělení policie v Semilech a přitom jim významně  pomohli občané, kteří si všimli, že se kolem vykradeného domu zdržovali cizí lidé. Díky těmto informacím  policisté zadrželi pachatele  vloupání  hned následující den po činu. Je jím  ještě neplnoletý příbuzný majitelky domu. Televizi prodal za 1 500 korun svému kamarádovi, ten ale detaily jejího původu neznal. I když televizor koupil v dobré víře, přišel o něj, protože ho policisté zajistili a vrátili majitelce. Navíc nedostane zpátky ani svých 1 500 korun. Zadržený mladík je už stačil utratit.  

Případ bude řešit soud pro mladistvé, ve kterém se nedospělý podezřelý bude zodpovídat z provinění na krádeži a porušování domovní svobody.

24. 7. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem