Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupal se do kadeřnictví

Muže podezřelého z vloupání do provozovny kadeřnictví na ulici Třebenická v Praze 8 – Kobylisích zadrželi v neděli dne 8. února v časných ranních hodinách policisté z pohotovostní motorizované jednotky.  

Kolem tři čtvrtě na tři ráno byla hlídka vyslána do ulice Třebenická, kde mělo dojít k vloupání do kadeřnictví. Neznámý pachatel se měl dovnitř dostat po rozbití výlohy a odcizit zde jedny kadeřnické nůžky a peněžní hotovost v řádech stokorun. Celkově způsobil škodu převyšující osm tisíc korun.
 
Policisté byli na místě v několika minutách. Dostali informaci, že pachatel utekl do tamního sídliště. Zároveň získali jeho popis, na základě kterého po něm začali okamžitě pátrat. Nalezli jej jen o ulici dál. Podezřelého muže, který odpovídal popisu pachatele, se zde pokoušel zadržet policista z jiné hlídky, před kterým se dotyčný krátce předtím snažil ukrýt pod jedním ze zaparkovaných vozidel. Policisté, kteří na místo dorazili, okamžitě přispěchali svému kolegovi na pomoc. Za použití donucovacího prostředku hmaty, chvaty přiložili podezřelému služební pouta a eskortovali jej na místní oddělení. Tam bylo zjištěno, že zadržený má velmi pestrou trestní minulost týkající se z převážné části majetkové trestné činnosti. Poslední výkon trestu si odpykal koncem ledna loňského roku.
 

Na policejní služebně s ním policisté zahájili úkony zkráceného přípravného řízení ve věci trestného činu krádež vloupáním a poškozování cizí věci a do rozhodnutí soudu jej umístili do policejní cely. Nyní tak může očekávat až dvouletý pobyt za mřížemi.

vytisknout  e-mailem