Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do lodního kontejneru

LIBERECKO - Věci za více jak 73 tisíc korun si odnesl během 11. - 14. dubna tohoto roku neznámý pachatel z areálu soukromé firmy v ulici Tolstého v Machníně, kde vnikl do lodního kontejneru. 

Asi po dobu tří let stál v areálu soukromé firmy v Liberci - Machníně, ulici Tolstého lodní kontejner, aniž by zaujal pozornost zlodějů. Nemilé překvapení však čekalo na jeho majitele 14. dubna 2014, když zjistil, že v kontejneru chybí věci za více jak 73 tisíc korun. Zajímavé však na celém případu je to, že pachatel sice překonal násilím zabezpečení vrat lodního kontejneru, ale zároveň se při svém odchodu postaral i o to, aby za sebou zase řádně zamkl. Vyměnil poškozený visací zámek za nový. Z kontejneru si odnesl různou elektroniku, sportovní potřeby a uvnitř kontejneru poškodil některé věci.

Případem se již nyní zabývají chrastavští policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že pachatel způsobil krádeží větší škodu, hrozí mu v případě jeho dopadení až pětileté vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
14. května 2014

vytisknout  e-mailem