Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do marketu

LOUNY - Skončil v policejní cele. 

Mladík z Teplicka se z neděle na pondělí vloupal do skladu jednoho z lounských marketů. Poté, co násilným způsobem vnikl dovnitř, odcizil dvě přepravky s prázdnými lahvemi od piva a z místa činu se pokusil co nejrychleji zmizet. Policejní hlídka si jej však poblíž marketu s odcizenými věcmi všimla, zkontrolovala zabezpečení tamních prodejen, a když u jedné zjistila narušení objektu, šla najisto. Mladý muž (90. ročník) pod vlivem alkoholu skončil v rukou policistů a následně putoval do cely předběžného zadržení. Po vystřízlivění mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.  

Alkohol za volantem

V neděli brzy ráno kontrolovala hlídka lounských policistů řidiče osobního vozidla zn. Seat Cordoba v Poděbradově ulici v Lounech. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Drager zjistila, že muž středního věku řídil automobil pod vlivem alkoholu. Nejprve přístroj ukázal hodnotu 2, 13 promile a následně 1, 94 promile alkoholu v dechu. Proto byl řidič zadržen a předveden na policejní služebnu s tím, že se dostaví následující den, až bude střízlivý. Policisté mu v pondělí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Vloupání do skladiště

Policisté šetří pokus krádeže vloupáním do jednoho objektu s uskladněnými věcmi včetně nábytku a vybavení domácnosti v lounské Husově ulici. Dosud nezjištěný poberta vnikl násilným způsobem dovnitř a skladiště prohledal. Krádež věcí nebyla zjištěna. Přesto svým jednáním způsobil pachatel škodu za 3 tisíce korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová 
Louny, 17. ledna 2017

 

 

 

vytisknout  e-mailem