Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do několika náklaďáků

TEPLICKO - Recidivistovi hrozí až tříleté vězení; Zlákala ho navigace... 

Vloupal se do několika náklaďáků

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 44letý recidivista, který se koncem listopadu v Dubí vloupal do několika zaparkovaných vozidel. V uzavřeném areálu se s pomocí doneseného nářadí vloupal, nebo pokusil vloupat do dvou autobusů a sedmnácti nákladních vozidel. Nic moc cenného v kabinách nenašel, odnesl si jen televizi, kameru a nůž, z nákladového prostoru jednoho z aut si přibral ještě několik pizz. Daleko větší škodu než odcizením věcí, způsobil poškozením vozidel, ta byla vyčíslena na více jak sto tisíc korun. Muže, který má s majetkovou trestnou činností bohaté zkušenosti a z posledního výkonu trestu odnětí svobody byl před několika měsíci podmínečně propuštěn, může soudce poslat zpátky za mříže až na tři roky.

 

Zlákala ho navigace

     Policisté dopadli zloděje, který se v polovině července v Teplicích vloupal do zaparkovaného auta. Všiml si navigace umístěné za oknem a napadlo ho, že by si mohl „přivydělat“ její krádeží. Rozbil proto boční okénko, navigaci z auta odcizil a následně ji prodal. Muž, který už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost několikrát odsouzen, byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

 

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do řadové garáže. Po násilném otevření vrat vnikl dovnitř a odcizil deset pneumatik, jejichž hodnota byla vyčíslena na osmnáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

Přišel o dárky

     O vánoční dárky za téměř šest tisíc korun přišel cizinec, který nechal před domem, kde přenocoval, zaparkované auto. Vloupal se mu do něj neznámý pachatel a odcizil úplně nové věci ještě zabalené v krabicích, které v Čechách nakoupil. Další přibližně čtyři tisíce bude stát poškozeného výměna rozbitého skla. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.

 

 

16. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem