Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupal se do několika vozidel

PLZEŇ - Dosud neznámý pachatel, pachatelé se na různým místech Plzně vloupal do zaparkovaných vozidel a odcizil věci za několik desítek tisíc. 

Dosud neznámý pachatel, pachatelé se během uplynulého víkendu vloupal do několika zaparkovaných vozidel na různých místech Plzně. Ve většině případů zloděj rozbil skleněnou výplň bočního okna a z vozidel odcizil, co mu přišlo pod ruku. Jednalo se o stavební nářadí, autobaterii, autonabíječku nebo reflexní bundu. V jednom případě odcizil dokonce tašku, ve které byly sladkosti za téměř tisíc korun. Zloděj, zloději svým jednáním způsobil škodu poškozeným majitelům vozidel za několik desítek tisíc korun.

Stoprocentní ochrana vozidla před vloupáním sice neexistuje, ale existují opatření, kterými můžete pravděpodobnost krádeže věcí z aut výrazně snížit. V první řadě je důležité řídit se sloganem „Auto není trezor“ a ve vozidle nenechávat žádné věci. Netýká se to jen cenných předmětů, mobilních telefonů, navigace, počítačové techniky a podobně. V autě nenechávejte ani kabelky, nákupní tašky nebo oblečení. 

nprap. Michaela Raindlová
18. ledna 2020
 

vytisknout  e-mailem