Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupal se do novostavby

Řídil s 1,26 promile alkoholu v dechu, dopravní nehoda bez zranění 


     Ze středy na čtvrtek vnikl dosud neznámý pachatel do novostavby domu na Holohlavsku. Odtud odcizil elektrický kotel, skříň na rozvaděč, rozvaděč podlahového topení, kabely a další věci. Poškození vyčíslili škodu na téměř 80 tisíc korun. Případ je kvalifikován jako trestný čin krádeže a trestný čin poškozování cizí věci. V případě dopadení hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.

Řídil s 1,26 promile alkoholu v dechu

     Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění čelí osmnáctiletý muž z okresu Hradec Králové. Policejní hlídka ho ve čtvrtek 19. června 2008 kontrolovala v obci Vysoká nad Labem při řízení osobního vozidla Renault. Dechová zkouška u řidiče prokázala 1,26 promile alkoholu v dechu. Šetřením bylo rovněž zjištěno, že muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Za tyto trestné činy zákon stanoví trestní sazbu odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest. Policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Dopravní nehoda bez zranění

     Dne 19. června 2008 kolem 7:30 na  Zborovské ulici v Hradci Králové jednatřicetiletá řidička osobního automobilu Opel Kadett z Hradce Králové zřejmě nedodržela dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ní jedoucím osobním vozidlem Ford Escort, do kterého  zezadu narazila. Nehoda se obešla bez zranění. Provedená dechová zkouška u účastníků dopravní nehody skončila s negativním výsledkem. Celková hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na dvacet tisíc korun.

 


vytisknout  e-mailem