Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se do osobních vozidel

SOKOLOVSKO – Během krátké chvíle byl policisty zadržen.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 31letého muže z Karlovarska, kterého podezírají ze spáchání přečinů krádeže a Poškození cizí věci.
 
Toho se měl obviněný muž dopustit přes noc z 6. 4. na 7. 4. v Habartově, kdy mezi panelovými domy na parkovišti u několika zde zaparkovaných vozidel rozbil skleněnou výplň dveří. Poté vnikl do vozidel, ty prohledal a odcizil elektroniku. V jednom případě se pokusil odcizit autorádio, což se mu však nepodařilo.
 
Dne 7. 4.  v ranních hodinách přijali policisté z obvodního oddělení z Habartova oznámení od poškozených majitelů a téměř do hodiny od prvního oznámení byl muž zadržen.
 
Svým jednáním způsobil na poškození a odcizení škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 20 000 korun. Obviněný muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné pro přečiny Krádež odsouzen. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
DODATEK:
Státní zástupce návrh akceptoval a soudce obviněného muže poslal do vazby.
 
nprap. Kateřina Krejčí
9. 4. 2015

vytisknout  e-mailem