Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupal se do rekreačních objektů

a další události z Bruntálska 

Odnesl si věci ze dvou rekreačních chat
Rýmařovští policisté v těchto dnech šetří případy krádeží vloupáním do objektů v rekreační oblasti u obce Tvrdkov. Dosud neznámý pachatel v době od 1.3.2009 do 16.4.2009 po rozlomení vložky zámku na vstupních dveřích vnikl do jedné z rekreačních chat. V objektu vše prohledal a odcizil satelitní přijímač, vysoušeč vlasů, elektrický šlehač, plynový zapalovač, úspornou žárovku, 6 kusů malých keramických odlivek na alkohol, 1,5 litru alkoholického nápoje (domácí slivovice) a další láhve s alkoholem různých značek. Pachateli se hodili i různé druhy potravin (sardinky, paštiky, vepřové konzervy). Škoda poškozením na této chatě se pohybuje okolo 500 Kč a odcizením věcí vznikla majitelce škoda okolo 8 tisíc Kč.. Pachatel následně po vniknutí do druhé chaty i zde vše prohledal a odnesl si historickou hasičskou přílbu, sekerku a historický porcelánový korbel. Zde majiteli způsobil škodu poškozením zámku ve výši 500 Kč a odcizením věcí škodu okolo 5 tisíc Kč.
Na místě byl přítomen i policejní psovod se služebním psem, který provedl širší ohledání a kontrolu všech okolních chat a objektů. Byly zahájeny úkony v trestním řízení.
 
 
Poškodil výlohu, škoda přes 40 tisíc Kč
Dne 16.4. 2009 oznámil majitel prodejny na ulici Jesenická v Bruntále, že dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem poškodil skleněnou výlohu z dvojitého izolačního skla o rozměrech 2,8 x 23 metrů, které je rozděleno na dvě poloviny. Jednáním pachatele v první polovině výlohy vznikly ve výšce okolo 2,5 metrů praskliny a u druhé poloviny došlo k poškození těsnění skla a následně tak k poškození izolačních vlastností. Majiteli vznikla škoda poškozením za více jak 40 tisíc Kč.
 
 
  vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana
 
      

vytisknout  e-mailem