Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do restaurace

ZÁSADA - Policisté pachatele dopadli půl hodiny po oznámení celé události. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě ve zkráceném přípravném řízení sdělili 36letému muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, které se dopustil v noci z 13. na 14. května v Zásadě.
 
V té době podezřelý vypáčil uzavřené posuvné okénko objektu restaurace u lyžařského vleku. Tímto oknem vnikl dovnitř, kde z parapetu okna odcizil prodejní automat i s náplní plastových kuliček a finanční hotovostí. Dále ještě z restaurace odnesl dalekohled. Celková způsobená škoda na odcizených věcech tak činila částku 7.450,- Kč. Prodejní automat podezřelý dále poškodil tak, aby se dostal k mincím, které v něm byly uložené za prodané zboží. Samotný automat poté zahodil do lesa, kde byl později i nalezen.
 
Je nutné v tomto případě také zdůraznit i tu skutečnost, jak policisté z Obvodního oddělení v Železné Brodě velice rychle po oznámení události pachatele dopadli. Samotné oznámení bylo policisty přijato ráno v půl osmé a v osm již na základě vlastního šetření, které provedli na místě činu, byl pachatel zadržen a dvacet minut po jedenácté si na obvodním oddělení vyslechl sdělení podezření ze spáchání uvedeného trestného činu. Podezřelému nyní tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Fotografie z místa nálezu odcizeného automatu:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
15. května 2013
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem