Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do restaurace a několika vozidel

LIBEREC -Ve čtvrtek 4. října 2018 kolem půlnoci se neznámý zloděj vloupal do restaurace v ulici Hejnická. Bez povšimnutí nenechal ani u restaurace zaparkovaná vozidla. 

Chrastavští policisté pátrají po pachateli, která má na svědomí vloupání do restaurace a několika vozidel v Liberci, ulici Hejnická. K případu došlo 4. října 2018 kolem půlnoci.

Neznámý zloděj vnikl na parkovací ploše zprvu do nákladního vozidla Citroen Jumper, u kterého rozbil okénko u dveří spolujezdce. Z vozidla následně odcizil elektrocentrálu, příklepovou vrtačku a navigaci. Podobným způsobem vnikl i do dalšího nákladního vozidla Fiat Ducato, které prohledal, ale v tomto případě z něj naštěstí nic neodcizil. Poté nenechal zloděj bez povšimnutí ani zaparkovaný autobus značky Neoplan. U autobusu překonal násilím okénko u řidiče, a z autobusu si vzal gola sadu a klíče. V neposlední řadě se vydal i do objektu restaurace. Násilím překonal okno do kuchyně a z prostoru restaurace si odnesl klíč od trezoru, plechovou příruční pokladnu s finanční hotovostí a stravenkami. Zlooděj tak napáchal škody za více jak 60 tisíc korun. 

Policisté již v daném případu zahájili šetření k přečinu krádeže. Nyní budou vyhodnocovat zajištěné stopy a provádět operativní šetření směřující k dopadení pachatele. V případě, že budou úspěšní a podaří se jim zjistit, kdy má krádež na svědomí, hrozí pachateli s ohledem na vzniklou škodu až pětiletý trest odnětí svobody. 


5. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem