Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do sklepa

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl pracovní nářadí. 

Včera odpoledne oznámil kroměřížským policistům padesátiletý muž z Kroměříže, že mu v noci z pondělí na úterý někdo ukradl firemní pracovní nářadí. Muž chtěl předejít krádeži, proto nářadí, které měl uložené v autě, přenesl do sklepa bytového domu v lokalitě Slovan, kde bydlí. Místnost pak řádně uzamkl. Prozatím neznámý pachatel se však vloupal právě do této sklepní kóje. Nejprve se nezjištěným způsobem bez poškození vstupních dveří dostal do domu, následně vnikl do sklepních prostor a poté překonal zámek na dveřích kóje. Uvnitř odcizil příklepovou vrtačku, bourací kladivo i s příslušenstvím, klešťový ampérmetr, sadu šroubováků, Sika kleště,  horkovzdušnou pistoli a úhlovou brusku. Krádeží věcí a poškozením zámku zloděj způsobil škodu, která přesáhla patnáct tisíc korun.
Policisté provedli ohledání místa činu a potřebná šetření. Po pachateli trestného činu krádež a porušování domovní svobody nyní pátrají. Po dopadení mu hrozí až tři roky vězení.
 
Doporučujeme, aby se majitelé (nájemníci) domů snažili dům celodenně zamykat. Klíče od domu musí mít pouze omezený okruh lidí (nájemníci, doručovatelka apod.). Za vpuštění cizí osoby do domu musí odpovídat dospělá osoba.
 
23. března 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem