Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupal se do vozidla

Občané nedodržují základní preventivní zásady 

Policisté neustále informují občany o tom, že jsou mezi námi zloději. Ti, pokud jim dáme sebemenší podnět, nás s klidným svědomím okradou. Takový podnět může být i například věc zanechaná ve vozidle. Z pohledu občana se jedná třeba jen o prázdnou krabici. Z pohledu pachatele se jedná o krabici plnou nejrůznějších cenností. A pokud stojí opuštěné auto na prázdné tmavé ulici, co zloději zabrání v rozbití skleněné výplně dveří nebo vypáčení zámku u auta a samotné krádeži? Policisté nemohou být v jednu chvíli na všech místech. V první řadě je povinnost každého občana si svůj majetek řádně zabezpečit a dodržovat základní preventivní zásady.

  • Vzhledem k tomu, že nejvíce zlodějů chodí krást za tmy, je nejbezpečnější parkovat auta v garáži. V ostatních případech doporučujeme parkovat na osvětlených a veřejnosti přístupných místech.
  • Nenechávejte uvnitř vozidla vůbec žádné věci, jako například mobilní telefon, fotoaparát, notebook, doklady od vozidla, peněženky, atd. 
  • Nenechávejte na sedadlech pro vás možná bezvýznamné oblečení nebo krabice. Zloděje mohou takové předměty přilákat stejně jako drahá elektronika.    
  • Pokud odcházíte od vozidla, nedávejte si cenné věci do zavazadlového prostoru. Pachatelé vás mohou sledovat a jakmile se od vozidla vzdálíte, buďte si jisti, že během krátké doby se pro svůj lup dostaví.
  • Poslední radu chci dát majitelům autorádií. Nebuďte líní nosit čelní panel od autorádia s sebou. Jednou se vám to může vyplatit.

Jeden z další případů, který se nějak neliší o ostatních, se stal v noci z pátka na sobotu 31. července v Dobřanech. Dosud neznámý pachatel zde  poškodil zámek pravých bočních dveří u dodávky Volkswagen Transporter a vniknul do nákladového prostoru. Z toho následně odcizil vibrační pěch, elektrickou vrtačku a svářečku na plasty. Celková škoda se vyšplhala na 45 000,- korun. Policisté případ zadokumentovali a po odcizených věcech i pachateli pátrají.

vytisknout  e-mailem