Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupali se do chatek

LOUNY - Byli obviněni, jeden převzal usnesení ve vazbě. 

V rukou policistů skončila dvojice mužů ve věku 20 a 29 let ze Žatecka, která má na svědomí vloupačky do zahradních chat. Koncem května vyrazili uvedení aktéři za lupem do zahradní kolonie Bílý vrch u Libočanské cesty v Žatci a tam vnikli na pozemek jedné chatky. Násilím překonali dveře obydlí a odcizili strunovou sekačku, vařič s propanbutanovou lahví a kruhový bazén s příslušenstvím. Dále se vloupali i do chaty na vedlejším pozemku. Odtud odcizili sekačku, kabely a rovněž vařič s propanbutanovou bombou. Třetí krádež spáchali ve stejné lokalitě, když z dalšího pozemku zahradní chatky odcizili čtvercový gril a drátěný obraceč na ryby. Svým počínáním způsobili škodu za celkem 19 000 Kč. Oba muže již komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Mladšímu z nich putovalo usnesení o zahájení trestního stíhání do věznice, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost. Jeho komplic je vyšetřován na svobodě.

Nenastoupil do věznice, mařil výkon

Policejní komisař obvinil 25letého muže z Podbořanska z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť bez závažného důvodu nenastoupil na výzvu soudu trest odnětí svobody. Ač si 20. srpna 2014 prokazatelně převzal výzvu k nástupu trestu vydanou Okresním soudem v Lounech, kde měl uvedeno, že nástup má provést nejpozději do tří pracovních dnů od převzetí, nařízení ignoroval. Na krku má proto další trestní stíhání za maření výkonu.

Kradla na návštěvě 

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření dvaačtyřicetileté ženě z Prahy pro přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelá začátkem října odcizila z bytu poškozené v žatecké ulici Komenského alej, u které byla na návštěvě, volně odloženou dámskou peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Tím jí způsobila škodu za bezmála 6 000 Kč. Po provedených úkonech byla podezřelá propuštěna na svobodu. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vloupal se do železářství

Ze středy na čtvrtek se vloupal do prodejny železářství v Žatci dosud nezjištěný pachatel. Z obchodu si odnesl pokladnu s penězi, čímž způsobil škodu za několik tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 31. října 2014

 

vytisknout  e-mailem