Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupali se do garáží

LOUNY - Škoda přesahuje 70 tisíc korun... 

V rukou policistů skončila trojice výtečníků, která se z pondělí na úterý vloupala v žatecké ulici Adolfa Heyduka do dvou garáží na pozemku jednoho rodinného domu. Mladíci ve věku 22, 23 a 28 let z Podbořanska a ze Žatecka odcizili motocykl zn. Jawa 50, motocykl Jawa 90, dětskou benzinovou motorku, různé motorkářské součástky, benzinovou sekačku, dětskou helmu a další věci. Svým činem tak způsobili škodu přesahující 70 tisíc korun. Třiadvacetiletý aktér se uvedeného jednání dopustil i přesto, že má za sebou již pestrou trestní minulost. Za přečiny krádeže byl v posledních třech letech odsouzen. Mimo jiné má rovněž na svědomí vloupání do přístavku jednoho domu, o kterém jsme informovali včera (http://www.policie.cz/clanek/podezrely-z-kradezi.aspx). Všichni tři mladíci byli komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněni z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, na již odsouzeného hříšníka vyhotovil policejní komisař podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Granát v rybníku

Sedmnáctiletý mladík z Petrohradu nalezl v pondělí navečer ve vypuštěném rybníku v tamní obci munici. Tu objevil za pomoci detektoru kovů. Na místo nálezu se dostavili kryrští policisté, kteří inkriminovaný prostor zajistili a přivolali pyrotechnika z Ústí nad Labem. Odborník uvedl, že se jedná o ruční cvičný granát RG 5 CV s pojistkou, a odvezl jej k likvidaci. Ke zranění osob či škodě na majetku nedošlo.

Kradla v Kauflandu

Ostraha prodejny zadržela 33letou ženu, která v lounském Kauflandu odcizila zboží v hodnotě 256 Kč. Když nakupovala, z regálu si do kabelky strčila láhev vodky, čokoládu a hermelín. Následně prošla pokladnou, ale za toto zboží nezaplatila. Podobného skutku se dotyčná dopustila již v minulosti. Ve zkráceném přípravném řízení jí policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 24. května 2012

 

 

vytisknout  e-mailem