Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupali se do rekonstruovaného domu

LOUNY - Jejich počínání skončilo obviněním. 

Obvinění z trestného činu krádeže si na policejní služebně vyslechli dva muži ve věku 20 a 30 let z Lounska, kteří se po vzájemné domluvě dopustili v minulých dnech vloupání do rekonstruovaného domu v Riegrově ulici v Lounech. Násilným způsobem vnikli dovnitř a odcizili svářecí soupravy, bourací kladivo, elektrickou míchačku, počítačové procesory a další věci, které se dají dobře zpeněžit. Ve spolupráci ještě dalších kompliců je z místa odvezli a následně část z nich zpeněžili ve sběrných surovinách. Poškozenému majiteli svým jednáním způsobili škodu přesahující 150 tisíc korun. Mladší z aktérů se uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen. Vyšetřování případu i nadále pokračuje a není vyloučeno stíhání dalších kompliců.

Ohrožuje výchovu synů

Osmačtyřicetiletou ženu z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte. Matka dvou nezletilých synů nedbala o jejich řádnou povinnou školní docházku a umožňovala jim tak vést zahálčivý život. Jeden z chlapců zameškal v tomto školním roce již 154 neomluvených hodin a druhý dokonce o deset více. Obviněné nyní podle trestního zákoníku hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

Vykradené auto u Kauflandu

V pátek navečer řádil na parkovišti u lounského Kauflandu dosud nevypátraný zloděj. Vyhlédl si zaparkovaný vůz zn. Škoda Felicia a během několika minut se do něj vloupal. Přisvojil si odložený batoh s osobními věcmi a notebook. Poškozeným tak způsobil škodu přesahující deset tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli pátrají.

Vloupání do garáže

Policisté šetří vloupání do jedné garáže na Třebízského nám. v Postoloprtech. Dosud nezjištěný pachatel odcizil gola sadu a dvě úhlové brusky, čímž napáchal škodu za 12 700 Kč. Poškozením zařízení způsobil další škodu ve výši 1 000 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.

Zloděj v chatách

Vloupání do dvou rekreačních chatek v kolonii Nový Svět v Nečemicích na Žatecku šetří tamní policisté. Dosud nezjištěný pachatel vnikl na společný pozemek obou chat a z garáže jedné z nich odcizil elektrické nářadí a prodlužovací kabel a ze sklepních prostor druhé chatky si odnesl elektrické nůžky a rovněž prodlužovací kabel. Celková škoda, kterou svým počínáním poberta způsobil, přesahuje 10 000 Kč. Policisté věc šetří jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody, po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 24. února 2014

 

vytisknout  e-mailem