Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupali se do rekreačního objektu

Policistům obvodní hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu se podařilo zadržet dva podezřelé muže z vloupání do rekreačního objektu. 

Zmiňovaní policisté zasahovali ve středu hodinu před půlnocí v zahrádkářské kolonii na ulici Dolnoměcholupská v Praze 10. Důvodem zásahu bylo hlášení, že zde dochází k vloupání do jednoho z rekreačních objektů. Muži zákona zde po příjezdu na místo chytili dva muže přímo při činu, a to když zrovna vykonávali své „řemeslo“ přímo v chatě.  Situace se v jednu chvíli zdramatizovala, protože podezřelí nechtěli z objektu vyjít ven a to ani po výzvách ze strany zakročujících policistů. Proto přišly na řadu donucovací prostředky, konkrétně slzný plyn. Díky tomu osmapadesátiletý a pětadvacetiletý muž musel opustit svou skrýš a byli zadrženi.  Jelikož se podařilo policistům dorazit na místo v čas, tak si dvojice mužů nestačila nic odnést. Přesto majitel chaty vyčíslil škodu na zařízení ve výši třiceti tisíc korun, protož nenechavci zdemolovali vše, co jim přišlo do cesty.   
 
Za uvedené jednání si oba muži vyslechli obvinění z trestných činů porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a krádeže vloupáním, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
pprap. Bc. Jan Daněk 27. 4. 2012

vytisknout  e-mailem