Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupali se do sběrny

CHOMUTOV - Vydával se za bratra, Opravdu drahá neopatrnost.... 

Vloupali se do sběrny
Trojici mužů zadrželi policisté v objektu areálu výkupny druhotných surovin v Chomutově. Muži ve věku 49,19 a 17 let vnikli do budovy sběrny, odcizit ale už nic nestačili. Na místě se totiž objevila policejní hlídka a pachatele zadržela. Vyšetřování prokázalo, že jeden z mužů- 19letý,  stál před soudem za stejnou trestnou činnost, v posledních třech letech, již dvakrát a nejmladší je pak v současné době na útěku z výchovného ústavu. Po nezbytných úkonech byli dva pachatelé propuštěni na svobodu, mladík pak byl předán zástupci výchovného ústavu, který ho odvezl zpět. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Vydával se za bratra
V Klášterci nad Ohří kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Mitsubishi Lancer. Za volantem uvedeného vozu seděl 26letý muž. I když se snažil hlídku oklamat tím způsobem, že se vydával za svého bratra, byla jeho pravá totožnost záhy zjištěna. Kromě toho bylo prokázáno, že za volantem nemá co pohledávat, jelikož mu Okresní soud v Lounech vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel. Na muže čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Opravdu drahá neopatrnost
282 tisíc korun stála neopatrnost 46letého muže z Kadaňska. Nejspíše nedůvěřoval  finančním ústavům, protože své úspory ukryl v koupelně a ledničce svého rekreačního objektu. Když zjistil, že peníze zmizely, bylo již pozdě. Pak muži nezbylo nic jiného, než se obrátit na policii a krádež oznámit. Po pachateli bylo vyhlášeno pátrání.
 
Okrádala zaměstnavatele
Policejní komisař obvinil 47letou Jirkovačku ze zpronevěry. Žena, která pracovala jako vedoucí čerpací stanice, neodváděla řádně tržbu a část peněz si ponechávala pro svoji potřebu. Dále pak odcizila větší množství lahví s vínem, které byly určené k prodeji. Od srpna loňského roku připravila nepoctivá žena svého zaměstnavatele o téměř 95 tisíc korun.Za uvedený trestný čin hrozí pachatelce peněžitý trest nebo až pětiletý pobyt ve vězení.
 
03.11.2010
 nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem