Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupali se do sklepních kójí

CHEBSKO – Odcizené věci byly vráceny zpět jejich majitelům. 

Společné trestné činnosti se měli v polovině května tohoto roku dopouštět sedmadvacetiletý a pětapadesátiletý muž ze Sokolovska. V ranních hodinách v malé obci na Chebsku měli nejprve násilně vniknout do sklepních prostor domu. Odtud měli odcizit dětský minibike a jízdní kolo, které zde měli majitelé uschované. Dvojice mužů měla úřadovat ještě toho dne také v jiné obci. Po vniknutí do společných prostor panelového domu v jejich hledáčku skončila lahev tvrdého alkoholu a více jak šest desítek kilogramů mraženého masa. Následující den však byli ve svém vozidle i se svým lupem kontrolovaní policisty z obvodního oddělení Habartov. Odcizené věci dobrovolně vydali a ty byly poté vráceny zpět jejich majitelům.

V páchání trestné činnosti však nejsou žádnými nováčky. Uvedených činů se dopustili i přesto, že byli již v minulosti odsouzeni pro majetkovou trestnou činnost. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a oba muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustili mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová
18. 5. 2020

vytisknout  e-mailem