Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupali se do školky

LOUNY - Mají na krku trestní stíhání... 

Policisté vyšetřují případ vloupání do jedné mateřské školy v Lounech a prodejny v lounské Korunní ulici. Jak zjistili, za tímto jednáním stojí parta tří kumpánů, kteří se společně domluvili, že vniknou do jisté mateřinky a odnesou si věci, které by se jim hodily. To také udělali a předminulý víkend v nočních hodinách se násilným způsobem vloupali do vytipovaného objektu. Jelikož však byli vyrušeni zabezpečovacím zařízením, z místa utekli, aniž by stačili něco odcizit. Nedali si však pokoj a krátce nato se snažili vloupat do zmíněné prodejny. To se jim však nepodařilo, tak byli nuceni svého jednání zanechat. Celková škoda, kterou způsobili poničením zařízení na napadených objektech, se předběžně odhaduje na 5 000 Kč. Jednoho z kumpánů, 18letého mladíka z Loun, již komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z pokusu trestného činu krádeže. Na případu policisté dále pracují.

Vloupal se do domu

Ve středu odpoledne se násilným způsobem vloupal do jednoho obytného domu v žatecké ulici Boženy Němcové mladý muž ze Žatce. Když se mu podařilo vniknout na společnou chodbu, kde jsou dva samostatné byty, byl přistižen majitelkou domu. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o jistého mladíka, který je veden v celostátním pátrání, neboť na něj vydal Okresní soud v Lounech příkaz k zatčení. Proto byl dotyčný umístěn do policejní cely s tím, že následující den bude převezen k tamnímu soudu. Za uvedené jednání je mladík podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody. Případ je v dalším šetření policie.

Ukradená čtyřkolka 

Policisté šetří krádež čtyřkolky v Radíčevsi na Žatecku. Dosud nezjištěný pachatel ji odcizil z pondělí na úterý, kdy násilným způsobem vnikl na pozemek jednoho rodinného domu a dále do nezajištěné stodoly, kde se nacházela. Kromě toho si zloděj navíc odvezl i přívěsný vozík. Celková škoda byla vyčíslena na 76 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Ze stavby zmizel měřící přístroj

V minulých dnech vnikl dosud nevypátraný zloděj do prostoru jedné stavby v obci Výškov na Lounsku a odtud odcizil volně přístupný nivelační přístroj, nivelační lať a senzor. Dále si přisvojil klíče od pracovního stroje. Škoda, kterou poškozená firma vyčíslila, činí cca 20 tisíc korun. Policisté již případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou až v pondělí 4. června 2012.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 31. května 2012

 

vytisknout  e-mailem