Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání

Na Klatovsku 

     Několik případů vloupání šetří od tohoto týdne policisté na Klatovsku.

     Ve středu 28. lisotpadu přijali horažďovičtí policisté z  tamního obvodního oddělení oznámení o vloupání do rekreačního objektu. K vloupání došlo dle prvotních informací v blíže neupřesněné době mezi 18. a 28. listopadem 2012. Pachatel vnikl do hospodářské budovy u rekreačního objektu ve Svéradicích a z něho odcizil dvě travní  sekačky. Pak "navštívil" i obytné prostory chaty a z nich odnesl DVD rekordér, dva televizory, digitální kameru jízdní kolo a batoh. Měl tak způsobit škodu v celkové výši 56 tisíc  korun. Po pachateli a odcizených věcech nyní pátrají horažďovičtí policisté. Ve věci zahájili  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
     Do dílny v obci Pohoří se vloupal pachatel  z 27. na 28. listopadu 2012. Předmětem jeho zájmu byla motorová pila a z místa odcizil i dva elektromotory. Celkové škody byly vyčíselny na částku přesahující 20 tisíc korun. Případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení Plánice pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
     Dalšího "nezvaného hosta" měli obyvatelé panelového domu v ulici Sirkařská v Sušici. Zatím neznámý pachatel vnikl ve středu 28.11.2012 mezi 10 a 13 hodinou  do zdejší bytovky a ze sklepních prostor odcizil pánské jízdní kolo včetně dvou visacích zámků. Měl tak způsobit škodu za více jak 30 tisíc korun a dopustit se tímto jednáním přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Bc. Jana Tomková
29.11.2012

vytisknout  e-mailem