Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání a nehody-Bruntálsko

Nehody nákladních vozidel, škody se vyšplhaly ke 2 mil. Kč, vloupání do kanceláře a zahradní chatky  

Z chatky odnesl bílé a červené víno
V Bruntále v zahrádkářské osadě v době od 28.2. do 2.3.2010 dosud neznámý pachatel poškodil venkovní horizontální žaluzii kryjící terasu zahradní chatky a rozbil okno. Vnikl dovnitř a odcizil 8 láhví bílého a červeného vína a různé potraviny. Způsobená škoda činí 8 700 Kč.
 
Vzal počítač
V době od 1. do 2.3.2010 v Třemešné dosud neznámý pachatel rozbil okno do objektu výrobny tyčinek a vnikl dovnitř. Z kanceláře odcizil počítačovou sestavu, monitor i s klávesnicí a myší. Svým jednáním majiteli způsobil škodu ve výši přes 10 tisíc Kč.
 
Dvě dopravní nehody nákladních vozidel+ foto
Dopravní policisté šetřili včera 2.3.2010 hned dvě nehody nákladních vozidel, při kterých vznikla celková škoda ve výši přes 2 mil. Kč.
            - v 08,25 hodin v Lomnici - Tylov jel 21letý řidič s nákladním vozidlem Iveco s návěsem a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu a povaze komunikace. Na zledovatělém a kluzkém povrchu přibrzdil, dostal smyk, který nezvládl. Vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a zůstal stát napříč silnicí. Při nehodě vypadly z návěsu čtyři převážené betonové kvádry, kdy jeden byl o hmotnosti 2,5 tuny. Silnice byla v obou směrech uzavřena do 12,00 hodin, policisté odkláněli dopravu směrem z Olomouce pro nákladní vozidla od Krahulčí směrem na Opavu, osobní auta mohla jet přes Lomnici, Rýžoviště a Vajglov. Vozidla jedoucí do Olomouce musela být odkloněna přes Břidličnou. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí přes 1 mil. Kč.
            - druhá nehoda se stala mezi obcemi Třemešná a Vysoká v 08,20 hodin jel 51letý cizinec s nákladním vozidlem s návěsem a při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze komunikace a převáženému nákladu. Dostal na suchém povrchu smyk, který nezvládl a převrátil se na pravý bok. Setrvačností vyjel mimo silnici, kde přerazil směrový sloupek a narazil do stromu. Část převáženého nákladu, barevný granulát, se vysypala. Na místě zasahovali i hasiči, který provedli odklizení uniklých pohonných hmot. Požití alkoholu bylo vyloučeno, způsobená škoda činí přes 1 mil. Kč.
 
 komisař por. Bc. Tušková P.

vytisknout  e-mailem