Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do aut

TEPLICKO - Policisté vyšetřují případy tří krádeží; Podvod s příspěvkem; Vykradené sklepy. 

Vloupání do aut

     Policisté z Trnovan prověřují několik vloupání do vozidel, ke kterým došlo v uplynulých dnech v Teplicích. V ulici Brandlova se neznámý pachatel po rozbití bočního okénka vloupal do auta, ze kterého odnesl palubní kameru, celková škoda byla vyčíslena na necelé čtyři tisíce korun. K dalšímu vloupání došlo na Masarykově třídě, kde zloděj rozbil okénko zaparkovaného auta a odcizil z něj auto kameru, mobilní telefon, dalekohled, nářadí a další věci za bezmála deset tisíc korun.

     Zloděj vykradl také vozidlo zaparkované v ulici Elišky Krásnohorské, v tomto případě ukradl jen desky s doklady. Policisté jednotlivé případy prověřují jako přečiny krádeže, s ohledem na totožný modus operandi se budou zabývat i verzí, že se „vloupaček“ dopustil stejný pachatel.

Podvod s příspěvkem

    Z přečinu podvodu byla obviněna 21letá žena, která neoprávněně pobírala sociální dávky. Nesplnila totiž svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení osobní, celodenní a řádné péče o své nezletilé dítě, které bylo pravomocným rozsudkem soudu svěřeno do péče jiné osoby. Na úkor státu se tak obohatila o 7600 korun, v případě odsouzení jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Vykradené sklepy

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do suterénu činžovního domu. Ze dvou sklepních kójí poté odcizil bourací kladivo, vrtačku a aku šroubovák, škoda byla vyčíslena na 13 tisíc korun.

     Do sklepa vnikl neznámý zloděj také v Řetenicích, ze sklepní kóje si odnesl silniční kolo a pumpičku, oznamovateli způsobil škodu osm a půl tisíc korun.

28. 11. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem