Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do bytů v panelových domech

Za informace předem děkujeme 

V průběhu pondělního dne 27. dubna 2009 došlo na trutnovském okrese ke čtyřem případům násilného vniknutí do bytů v panelových domech.
První dva případy zadokumentovali policisté ve Vrchlabí v pondělí odpoledne. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do dvou bytů panelového domu v centru Vrchlabí na Školní ulici. Zloděj či zloději se v domácnostech zaměřili na finanční hotovost a šperky. Majitelé vrchlabských bytů vyčíslili škodu na necelých 27 tisíc korun.
Podobný případ řeší i trutnovští policisté. V průběhu pondělního dne navštívil dosud neznámý host rovněž dva byty panelového domu v Trutnově na Šestidomí v Papírenské ulici. Zájmem pachatele či pachatelů byla rovněž finanční hotovost a šperky. Majitelé bytů v tomto případu vyčíslili škodu na necelých 62 tisíc korun. Muži zákona v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody a v jednom případu poškozování cizí věci. Za uvedené trestné činy hrozí nenechavcům trest odnětí svobody až na tři roky. Policie České republiky žádá všechny občany, kteří by mohli k uvedeným případům či pohybu podezřelých osob v panelových domech v Trutnově na Šestidomí či ve Vrchlabí na Školní ulici uvést jakoukoliv informaci, nechť prosím ihned volají bezplatnou telefonní linku 158. Policisté tímto rovněž žádají širokou veřejnost, aby v případě zaznamenání jakéhokoli pohybu neznámých osob v chodbách panelových domů či  podezřelého hluku, který může připomínat páčení, ihned kontaktovali linku 158 či místně příslušné policejní oddělení.
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem