Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chalup ve Šluknově objasněna

DĚČÍNSKO - Vloupání do rekreačních objektů se škodou přes 50 tisíc korun má mít na svědomí muž z Děčínska. 

Profesionální práci odvedli  policisté z obvodního oddělení ve Šluknově. Podařilo se jim dopadnout  podezřelého muže a objasnit tak celkem osm  případů vloupání do rekreačních chalup, ke kterým došlo ve Šluknově od dubna do června letošního roku.

Šluknovští policisté 53letému muži v těchto dnech  sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci  a krádeže v režimu zrychleného zkráceného přípravného řízení. 

Podle policistů měl  dotyčný ve Šluknově  páchat majetkovou trestnou činnost od  měsíce dubna  do začátku června letošního roku. Během této doby  má mít  na svědomí celkem 8 případů, při kterých se vloupal, pokusil se vloupat  nebo neoprávněně vnikl, a to i opakovaně, do několika domů určených  k rekreaci, ve kterých  následně kradl vše, co mu přišlo pod ruku.  V objektech měl odcizit  různé vybavení, elektroniku, elektrické nářadí, zahradní náčiní  nebo alkohol.   Celková škoda, která byla jeho  protiprávním jednáním způsobena a to jak krádežemi, tak poškozením, byla vyčíslena na částku přesahující 50 tisíc korun.

Podezřelého muže, který byl již v nedávné minulosti za obdobný skutek soudně trestán, policisté  v rámci zrychleného zkráceného přípravného postavili  do 48 hodin před soud, který mu  uložil nepodmíněný trest odnětí svobody.

Děčín 21. května  2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem