Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chatky

TEPLICE - Mříže překonal krumpáčem; Železo stále láká...  

Vloupání do chatky
     V Bílině došlo k vloupání do zahradní chatky, při kterém zloděj použil krumpáč. Lapka vnikl na oplocený pozemek a následně pomocí nalezeného krumpáče překonal mříže a vstupní dveře do chatky, ze které odcizil křovinořez v hodnotě osm tisíc korun. Přibližně tisícovku pak bude muset majitel objektu vynaložit na opravu poškozených dveří a mříže. V případě, že se podaří zjistit zlodějovu totožnost, hrozí mu za spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody až tři roky za mřížemi.
 
Železo stále láká
     Získat železo, které lze zpeněžit ve sběrných surovinách, bylo pravděpodobně cílem neznámého zloděje, který kradl v Teplicích. Z areálu bývalé mlékárny odcizil kovovou branku od psího kotce, jeden plotový dílec, staré mříže a další železné předměty v celkové hodnotě tři tisíce korun. Protože překonal dvoumetrový plot, kterým je prostor zabezpečen, kvalifikovali policisté případ jako přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Zmizel VW Golf
     O automobil značky VW Golf přišla žena, která svého plechového miláčka parkovala v centru Teplic. Neznámý pachatel jí vozidlo, jehož hodnotu vyčíslila na 150 tisíc korun, odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po ukradeném autě ihned vyhlásili celostátní pátrání. Pokud se podaří pachatele dopadnout, může strávit až pět let za mřížemi.
 
Vykradené sklepy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do sklepních prostor. Zloděj dovnitř domu vnikl plastovým oknem a následně si ze dvou kójí odnesl vrtačku a ruční nářadí. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, případ je prověřován pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Přišel o telefon
     O telefon v hodnotě 500 korun přišel majitel vozidla, který nechal přístroj položený v autě. Toho využil dosud neznámý pachatel, který se do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia vloupal a telefon odcizil. Celkovou škodu vyčíslil poškozený na 2500 korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 13. 7. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem