Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chaty

TEPLICKO - Zloděj odnesl vše cenné; Úvěrový podvod; Kapesní krádež. 

Vloupání do chaty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do chaty v zahrádkářské kolonii. Zloděj poškodil oplocení pozemku a následně se vloupal do chaty, ze které si odnesl křovinořez, travní sekačky, rozloženou kuchyňskou linku, nářadí, zahradní gril a další věci, jejichž hodnotu majitel vyčíslil na více jak 22 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 Úvěrový podvod

     O více jak 26 tisíc korun se neoprávněně obohatil 47letý muž, který uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o revolvingovém úvěru na nákup mobilního telefonu v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Navíc mu byla vydána úvěrová karta, ze které již vyčerpal tři a půl tisíc korun. Půjčené peníze však nesplácí, čímž se dopustil přečinu úvěrového podvodu, ze kterého byl obviněn, v případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Kapesní krádež

     O třináct tisíc korun a platební karty přišla cizinka, která byla ve večerních hodinách nakupovat v obchodním centru v Teplicích. Neznámý pachatel jí v nestřeženém okamžiku peněženku odcizil z kabelky, kterou měla pověšenou na rameni, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí kapsáři až dva roky za mřížemi.

 

 

23. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem