Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupání do domu

KARLOVY VARY – Policisté zadrželi 23letého muže 

Všichni lidé nejsou lhostejní k druhým. Karlovarští policisté přijali na linku 158 oznámení o podezřelém muži v obci Horní Žďár. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která zadržela třiatřicetiletého muže z Jáchymova, který se ve třech případech vloupal do domů v Horním Žďáru. Zde odcizil lyže, elektrické nářadí, zahradnické nářadí, alkohol, elektroniku oblečením a různé dekorační předměty. 
 
Během vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že muž také vnikl Ostrově, ulici Klášterní do odstaveného motorového vozidla Mercedes Benz, ze kterého odcizil zabudované autorádio a pánskou peněženku s finanční hotovostí a doklady. Na stejném místě pak odcizil dámské jízdní kolo, které bylo umístěné pod pergolou u domu. Zadržený muž také v Ostrově navštěvoval zahrádky v zahrádkářské kolonii U Nemocnice, kde vnikl na pozemek a následně do kůlny s nářadím a do zahradní chatky, ze které si odnesl různé cukrovinky, kávu a různý alkohol. 
 
Škoda, která byla způsobena, předběžně přesáhla částku 70 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Video po zadržení pachatele
 
Obviněný muž se tohoto jednání dopustil, ačkoliv byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, naposledy dvěma rozsudky Okresního soudu Karlovy Vary v roce 2011 pro přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody k trestu odnětí svobody podmíněně se zkušební dobou na dva roky. Policejní komisař po provedených úkonech obviněného umístil do policejní cely a podal návrh na vzetí muže do vazby.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
16.08.2011
Odkazy do noveho okna

Odcizené věci

Odcizené věci 

Detailní náhled

Odcizené věci

Odcizené věci 

Detailní náhled

Odcizené věci

Odcizené věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem