Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do domu

ROKYCANSKO - Policisté prověřují trestnou činnost, které se měl dopustit neznámý pachatel.  

     Rokycanští kriminalisté prověřují jednání dosud neznámého pachatele, který měl v březnu letošního roku v brzkých ranních hodinách v Příkosicích na Rokycansku násilím překonat zámek u vchodových dveří domu a vniknout do vnitřních prostorů. Pachatel využil doby, kdy majitelé spali, prostory prohledal a odcizil zde elektroniku a věci z prostoru kuchyně. Na pozemku nenechal bez povšimnutí nezajištěnou stodolu, tu prohledal, avšak zde nic neodcizil.
Ve stejný den rovněž v brzkých ranních hodinách došlo ze strany neznámého pachatele k vniknutí do rodinného domu v Mirošově na Rokycansku. I v tomto případě využil pachatel doby, kdy majitelé, rovněž staršího věku,  v domě spali a z peněženky odcizil hotovost ve výši necelých 1 tisíc korun. Kriminalisté z Rokycan se této trestné činnosti intenzivně věnují a po pachateli pátrají.  
 
 
Policie touto cestou upozorňuje nejen starší občany na několik základních pravidel:
 
Nikdy neotvírejte automaticky dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Do bytu vpuste pouze osoby, které dobře znáte, nebo se důvěryhodně prokáží. Cizí lidi nevpouštějte do bytu!!!
Zamykejte hlavní vchodové dveře. Pokud bydlíte v přízemní domu nebo v rodinném domu, nezapomínejte zavírat okna, a to v případě, že se jen z domu vzdalujete na krátkou dobu.
Peníze ukládejte do banky či spořitelny.
Nepůjčujte peníze cizím lidem a nedávejte ani žádné zálohy podomním prodejcům.
 
Bezpečný dům
 
Zodolnění vstupních dveří a instalace kvalitního bezpečnostního uzamykacího systému.
Zabezpečení přízemních oken např. pomocí mříží či bezpečnostních fólií
 
Pokud jste kontaktováni ze strany neznámých osob, kteří se s jakýmkoliv důvodem dožadují vstupu do obydlí, neprodleně celou věc oznamte na bezplatnou tísňovou linku 158 . Včasným oznámením tak zvýšíte možnost objasnění celé události.

 

prap. Hana Kroftová
18. března 2014

vytisknout  e-mailem