Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do domu a prodejny

Strakonice – Blatná – Škoda přesáhla čtyři sta tisíc korun. 

Za použití násilí vnikli neznámí pachatelé v noci na 10. října 2020 do prodejny elektro a do rodinného domu v ulici Pivovarská v Blatné. 

Prostor prodejny prohledali a odcizili sedmnáct kusů notebooků v hodnotě nejméně 255 000 korun, dále šest tabletů a mobilní telefon, čímž způsobili škodu na odcizených věcech nejméně ve výši 286 000 korun a na poškozených dveřích v hodnotě nejméně 10 000 korun.

Ve stejné ulici v noci na 10. října 2020 zaznamenali vloupání i majitelé jednoho z domů. Pachatelé se jim pohybovali po domě, když spali. Násilím vnikli do garáže, kde vzali kabelku s různými léky a dalšími hygienickými potřebami, pánskou zimní černou bundu a klíče od vrat a od vstupních dveří do domu. Ze vstupní chodby přístupné z garáže odcizili klíče od vozidel Fiat a Citroen. Pachatelé se poté dostali do patra domu, kde v bytě odcizili kabelky s peněženkou, doklady, zdravotní kartou pojišťovny, platební kartou, různými slevovými kartami a finanční hotovostí. Bez jejich povšimnutí nezůstaly ani klíče od vozidla Volkswagen a malá kovová pokladnička, ve které bylo několik mincí cizí měny. Pachatelé přibrali modrý baťoh, ve kterém byla tmavá pánská peněženka s finanční hotovostí s doklady a tablet Lenovo TB-X104F černé barvy. V domě pachatelé za sebou zanechali škodu v celkové částce 150 tisíc korun. Za použití odcizených klíčů od vozidel odcizili vozidla Fiat a VW Passat, z nichž vozidlo Fiat nechali odstavené a uzamčené po 50 metrech od domu. S vozidlem VW Passat v hodnotě 50 000 korun odjeli neznámo kam. Po vozidle policisté vyhlásili celostátní pátrání. Neznámí pachatelé, kteří skutek spáchali v době vyhlášeného nouzového stavu, jsou důvodně podezřelí ze spáchání zločinu Krádež v jednočinném souběhu s přečinem Porušování domovní svobody, s přečinem Poškození cizí věci, přečinem Neoprávněné užívání cizí a přečinem Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případem se intenzivně zabývají blatenští policisté ve spolupráci s Oddělením obecné kriminality Územního odboru Strakonice. V pondělí 12. října 2020 bylo odcizené vozidlo nalezené ve Středočeském kraji.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

12. října 2020

vytisknout  e-mailem