Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do domů i automobilů

ÚO Bruntál - a jiné zprávy z okresu 

Vloupal se do garáže, aby na zaparkovaném vozidle propíchal pneumatiky
Vloupání do garáže a poškození cizí věci šetří policisté na ulici Na Nábřeží v Bruntále. Prozatím neznámý pachatel v době od 2. do 3.1.2012 vnikl do uzamčené garáže, která je součástí panelového domu. Na zde zaparkovaném vozidle Ford propíchl všechny čtyři zimní pneumatiky. Způsobil škodu nejméně 6 tisíc Kč.
 
Vloupání do vozidel
Další tři případy vloupání do zaparkovaných vozidel jsme šetřili v průběhu úterního dne 3.1.2011. Pachatel či skupina pachatelů si vybírají zaparkovaná vozidla u cest, penzionu a lyžařských areálů a zcizují věci odložené na sedadlech.
V obci Dolní Moravice pachatel vnikl od 08,00 do 10,00 hodin do zaparkovaného vozidla Volkswagen Multivan. Přes boční okno odcizil černý kožený batoh, ve kterém měl majitel mobilní telefon, doklady, dvě platební karty a finanční hotovost ve výši 1 200 Kč. Způsobená škoda činí 8 500 Kč.
 V Suché Rudné od 11,00 do 13,30 hodin využil pachatel toho, že majitel zaparkoval vozidlo BMW na parkoviště u skiareálu a šel lyžovat. Poškodil mu rám dveří a rozbil výplň okna. Naštěstí nestihl nic odcizil, ale i tak způsobil škodu ve výši 25 tisíc Kč.
V Ludvíkově od 15,30 do 17,28 hodin na parkovišti u jednoho z penzionu v Ludvíkově pachatel rozbil okno zaparkovaného Nissanu. Vnikl dovnitř a ze zadní sedačky odcizil peněženku, ve které byly doklady, kreditní karty, hotovost 3 500 Kč zlaté náušnice a řetízek. Vzal také dioptrické brýle a mobilní telefon. Svým jednáním pachatel způsobil majitelům škodu na odcizených věcech přes 17 tisíc a poškozením vozidla 15 tisíc Kč.
Policisté také prověřují, zda všechny tři případy nespáchal stejný pachatel či skupina pachatelů. V souvislosti s těmito případy opět upozorňujeme majitele vozidel, aby nenechávali viditelně ve vozidlech odložené cenné věci. 
 
Agresivní podnapilý muž skončil na záchytce
Ve večerních hodinách dne 3.1.2011 předvedla hlídka městských strážníků na obvodní oddělení do Krnova agresivního muže. Pořádkoví policisté zjistili, že se jedná o 39letého místního muže. Ten měl v Nádražní restauraci v silně podnapilém stavu vyhrožovat obsluze a přítomným hostům napadením. Choval se vulgárně a agresivně i v době zákroku městských strážníků, a proto byl předveden. Na obvodním oddělení byl také stále agresivní a tak jsme ho zajistili. Při dechové zkoušce jsme mu naměřili 1,57 promile a převezli jsme ho na záchytnou stanici do Opavy. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Vběhla mu do cesty srna
V 07,50 hodin dne 3.1.2012 mezi obcemi Osoblaha a Dívčí Hrad vběhla přímo ze silničního příkopu přímo před jedoucí vozidlo Kia srna. 28letý řidič i přes prudké brzdění nedokázal zabránit střetu. Zvíře po střetu z místa uteklo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda na vozidle činí 15 tisíc Kč.
 
Z altánku v zámecké zahradě zmizely měděné okapy a svody
Škodu přes 13 tisíc Kč způsobil pachatel svým jednáním v době od 29.12.2011 do 2.1.2012 v Jindřichově. Překonal oplocení zámecké zahrady a ze zahradního altánku odcizil 24 metrů měděných okapů a 8 metrů měděných svodů.
 
Krádež peněženky i pasu
            Na autobusové zastávce V Bruntále na ulici Jesenická dne 3.1.2012 využil pachatel nepozornosti 23leté poškozené, která měla rozepnutý zip na sportovní tašce, kterou měla přehozenou přes rameno. Z takto otevřené tašky ji odcizil fólii, ve které měla cestovní pas, finanční hotovost 200 Kč a jiné písemnosti.
            Včera 3.1.2012 oznámil policistům 27letý muž krádež peněženky. Ke skutku mělo dojít přes Silvestra a Nový rok, tedy v době od 31.12.2011 do 1.1.2012 v restauraci v Bruntále na ulici Ruská. Pachatel využil nepozornosti a nepřítomnosti poškozeného a z volně odložené bundy, která byla pověšena na barové židličce, mu odcizil peněženku. V ní byla hotovost 1 000 Kč, doklady a platební karty.
 
Za bílého dne se vloupali do rodinných domů
Albrechtičtí policisté šetří dva případy vloupání do rodinných domů, které se staly v průběhu úterý 3.1.2012 v jejich služebním obvodu. 
V Osoblaze na ulici K Vodojemu od rána do 14,00 hodin přelezl pachatel oplocení uzamčené zahrady u jednoho z rodinných domů. Na objetu poškodil okno, vnikl dovnitř a dům prohledal. Odcizil finanční hotovost 300 Kč a z garáže lyže BLIZZARD XO3. Svým jednáním způsobil majitelům škodu přesahující 6 tisíc Kč. Na místě činu policisté použili i služebního psa Gase, který vypracoval stopu z místní komunikace úvozem k polní cestě u vodárny.
V Jindřichově pachatel vnikl v dopoledních hodinách také na oplocený pozemek u rodinného domu a vypáčil jedno z oken domku. Vnikl dovnitř, vše prohledal a odcizil LCD televizor, různé šperky ze žlutého a bílého kovu, notebook i dětskou pokladničku, ve které byla finanční hotovost 300 Kč. Majitelům způsobil škodu přesahující 30 tisíc Kč.
V souvislosti s těmito případy přivítáme jakékoli poznatky k neznámým osobám či vozidlům, které se zde v inkriminovanou dobu pohybovaly.
Také bychom chtěli požádat občany, aby si všímali pohybu neznámých osob a aut v blízkosti svých domů. Pokud mají podezření, tak ihned volali buď linku 158 a nebo přímo na nejbližší obvodní oddělení (OOP Bruntál – 974 731651, OOP Krnov – 974 731731, OOP Rýmařov – 974 731751, OOP Město Albrechtice – 974 731771 a OOP Vrbno p.P. – 974 731761). Zapsali si poznávací značky automobilů a případně i popis neznámých osob. Jejich případné svědectví je důležitým vodítkem pro naši práci.
Nebuďte neteční – dnes navštívil zloděj souseda, zítra se to může stát Vám!
                                                                                                          
komisař por. Bc. Tušková P.
4.1.2012
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem