Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do dvou sklepních kójí a společných prostorů

TACHOVSKO - Neznámý pachatel ze sklepních kójí a kočárkárny odcizil věci za téměř patnáct tisíc korun.  

Policisté z obvodního oddělení Tachov pátrají po dosud neznámém pachateli, který se v době od 2. do 9. července letošního roku vloupal do dvou sklepních kójí a kočárkárny. Dosud neznámý pachatel v inkriminovanou dobu dosud nezjištěným způsobem překonal bez poškození vstupní dveře do domu, kde násilím překonal petlice u dvou sklepních kójí. Z první kóje odcizil pánské horské jízdní kolo v hodnotě 5 000 korun a z druhé kóje odcizil sadu zimních pneumatik s disky v hodnotě přesahující částku 4 000 korun. Následně ze společných prostorů kočárkárny odcizil trackové kolo v dosud nestanovené výši škody a další sadu zimních pneumatik s disky v hodnotě 5 000 korun. Tachovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Případem se nadále intenzivně zabývají a po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Při objasňování případů vloupání do sklepů je důležitá zejména všímavost občanů a obyvatel domu. Je velmi důležité, aby obyvatelé domu věnovali pozornost neznámým osobám, které se pohybují po domě a v případě, že si všimnou podezřelé osoby, aby tuto informaci okamžitě předali policistům. Ke krádežím ve sklepních kójích nedochází jen v nočních hodinách, ale i během dne. Pachatelé se do domu mohou v mnohých případech dostat díky neopatrnosti občanů. Zazvoní na zvonek u vchodu a čekají, až je někdo do domu pustí nebo vejdou dovnitř s příchozím obyvatelem. Je proto důležité dodržovat pravidlo a neznámé osoby do domu nevpouštět. Samozřejmostí by mělo být i pravidelné zamykání vstupních dveří.

V případě, že majitel zjistí vloupání do sklepní kóje, je důležité včasné oznámení na Policii ČR a nevstupovat do míst, kde se pachatel pohyboval, aby nedošlo ke zničení stop, které po sobě mohl zloděj zanechat.

Pokud tato doporučení přijmou všichni obyvatelé domu a důsledně je dodržují, výrazně tím zvýší svoji ochranu před rizikem vloupání do sklepních kójí, bytů i všech ostatních krádeží v domě.


nprap. Hana Kroftová
12. července 2016

vytisknout  e-mailem