Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do garáže

DĚČÍN - Vloupání do garáže; Půjčila si peníze; Útočit na studenty se nevyplatilo; Kradl zemědělské vybavení  

Podezření z krádeže vloupáním si včera ve zkráceném přípravném řízení od rumburských policistů vyslechl dvacetiletý mladík. Nedávno se totiž vloupal do garáže, kde odcizil kompletní kola na osobní vozidlo a ještě autorádia. Způsobil tak škodu kolem třiceti tisíc korun. Teď bude čekat, jaký trest mu soudce přiklepne. Mohou to být až tři roky strávené v nápravném zařízení. A to proto, že výtečník byl v posledních třech letech pro obdobnou činnost pravomocně odsouzen.
 
 
Půjčila si peníze
 
Finanční hotovost ve výši šedesát tisíc korun si od jednoho muže z Benešova nad Ploučnicí půjčila čtyřiašedesátiletá žena. Co však svému věřiteli neřekla, že v době půjčky byla již zadlužená. Teď z toho má nepříjemnosti v podobě trestního stíhání pro podvod. Obvinění si vyslechla od děčínských kriminalistů a trest, který jí hrozí, má podobu až pětiletého odnětí svobody.
 
 
Útočit na studenty se nevyplatilo
 
Trestní stíhání zahájili rumburští kriminalisté proti dvěma mladíkům. Ti se ve Šluknově nedávno zúčastnili napadení tří studentů, kdy jednomu z nich způsobili zranění, které jej na tři týdny omezilo v běžném způsobu života. Starší dvaadvacetiletý útočník je obviněn z výtržnictví a hrozí mu za to až dvouletý pobyt ve vězení, zatímco o tři roky mladší komplic má na navíc krku ještě ublížení na zdraví a posedět si může o rok déle.
 
 
Kradl zemědělské vybavení
 
Železné vybavení za zhruba třicet tisíc korun odcizil přibližně před měsícem v areálu bývalé zemědělské usedlosti na Děčínsku pětatřicetiletý muž. Policisté z obvodního oddělení ho však k jeho smůle dopadli a ve zkráceném přípravném řízení mu záhy sdělili podezření pro přečin krádeže. Za ten je možné udělit trest odnětím svobody ve výši až dvou let.
 
 
 
4.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem