Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do garáží

Na Holýšovsku a Horšovskotýnsku  

Za uplynulé dny došlo ke třem obdobným vloupáním do objektů, které evidují policisté z Holýšova a Horšovského Týna.
Holýšovští policisté šetří případ krádeže, který se stal z 29. na 30. června letošního roku v Puclicích, kde do jedné garáže vnikl dosud neznámý pachatel poté, co překonal zámek u vrat. Z garáže si následně odnesl křovinořez, ponorné čerpadlo, úhlovou brusku s příslušenstvím, cívku s prodlužovacím kabelem o délce 50 metrů a velkou sadu gola klíčů. Pachatel tímto svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 13 000 korun.
V uvedené době zaznamenali téměř stejný případ policisté v Horšovském Týně. Pachatel tam z jedné garáže, do které vnikl za pomoci násilí, odcizil křovinořez, sekačku na trávu, vrtačku s příklepem úhlovou brusku a dva prodlužovací kabely. Následně vnikl i do vedlejšího objektu, který slouží jako sklad. V jeho prostorách se však nic nenacházelo, a tak pachatel odešel s prázdnou. V tomto případě pachatel způsobil škodu za téměř 10 000 korun.
Uvedenými případy se zabývají policisté z příslušných obvodních oddělení, kteří intenzivně pátrají po pachatelích a odcizených věcech.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
1. 7. 2011

vytisknout  e-mailem