Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupání do kiosku a rekreační chaty

LIBERECKO - Policisté z Liberecka řeší vloupání do chat i kiosků. 

Policisté z Obvodního oddělení Hodkovice nad Mohelkou řeší vloupání do rekreační chaty. Do chalupy se neznámý lapka dostal po vylomení okna v koupelně. Chatu prohledal a odcizil měděné potrubí k topení, vodoměry, termostatické hlavice a další věci. Svým jednáním způsobil škodu přes čtyřicet pět tisíc korun a  dopustil se trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
 
Policisté z Obvodního oddělení Liberec-centrum řeší vloupání do stánku s tabákem, ke kterému došlo v době od 11. června do 12. července 2013. V této době neznámý pachatel vnikl do stánku, a to po rozbití okna. Stánek prohledal a odcizil tabákové výrobky v hodnotě přes tisíc korun. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 600 korun.
 
Obdobný případ řeší opět policisté z Obvodního oddělení Hodkovice nad Mohelkou. Zde se zatím neznámý pachatel vloupal do stánku s občerstvením v rekreačním areálu Kristýna, a to z 11. na 12.července 2013. Neznámý lapka se do stánku dostal po překonání zámku na dveřích. Poté měl již volný pohyb po stánku, ze kterého odcizil párkovač, sudy od piva, tabákové výrobky a finanční hotovost. Poškozenému tak vznikla škoda ve výši přes jedenáct tisíc korun. Ve stejnou dobu vnikl neznámý lapka do baru Panorama, kde odcizil sudy s pivem, tabákové výrobky a finanční hotovost v celkové částce devatenáct tisíc korun.
Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže vloupáním, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
V tabulce níže je statistika počtu krádeží vloupáním za Územní Odbor Liberec,
a to za 1. - 6. měsíc roku 2013 v porovnání s rokem 2012:

vytisknout  e-mailem