Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do kolektorů

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj při krádeži odpojil i telefonní síť.  

Včera krátce před třetí hodinou ráno vnikl zatím neznámý pachatel v ulici Krušnohorská do bývalého sektorového centra.
 
    Jednalo se o podzemní část uvedeného centra, kde se pachatel nejprve dostal do prostor pod sportovním hřištěm a následně, po násilné demolici zdiva, do šachty kolektoru. Zde odcizil mříž, oddělující jednotlivé sekce kolektorové šachty, čímž způsobil poškozené firmě škodu na odcizení ve výši 4tisíce korun. Dále zde přerušil elektrické vedení napájení veřejného osvětlení sportovního centra a odcizil kabel napájení s označením 4x16 CYKY o délce 20 metrů v celkové hodnotě 3 600 korun, včetně dvou kusů spojek v celkové hodnotě tisíc korun.

    Následně ještě zloděj přerušil a odcizil datový metalický kabel s označením 50 XN 0,4 TCEPKPFLE o délce 40 metrů vedoucí z telefonní ústředny v hotelovém domě do univerzitní budovy, čímž úmyslně poškodil veřejně prospěšné zařízení a způsobil jeho poruchu. Telefonické společnosti vznikla škoda 15 tisíc korun.
 
 
Krádež v klempířské dílně
Od začátku září do včerejšího dopoledne si zloděj odnesl z klempířské dílny v ulici Pětidomí nářadí v hodnotě 15 500 korun.
 
    Jednalo se o jeden kus elektrických nůžek na plech značky NAREX - typ EN 35 635510, výrobní číslo 635510, šedé barvy v hodnotě 8 500 korun. Dále si odnesl jeden kus úhlové brusky značky EBU 15B, výrobní číslo 75106, modré barvy v hodnotě 2 tisíce korun, z nezajištěné skříně zmizel jeden kus excentrické brusky značky BOSCH - typ GEX 125 AC, výrobní číslo  0601372508/2009, zelené barvy v hodnotě 3 tisíce korun a z pracovního stolu pachatel odcizil volně položenou úhlovou brusku značky EBU 15G série 631171, výrobní číslo 33508207 modré barvy v hodnotě 2 tisíce korun.
 
    Škoda poškozením nevznikla žádná, jelikož bylo pravděpodobně užito shodného klíče od celé dílny.
 
 
Při stavbě domu přišel majitel o doklady a finanční hotovost
     Díky své důvěřivosti přišel majitel rozestavěného domu v ulici Svatojiřská začátkem září letošního roku o finanční hotovost 38 tisíc korun a veškeré doklady. Poškozený doplatil na kamarádskou pomoc, kdy zaměstnal syna svého známého.
 
    Čtyřiadvacetiletý mladík byl před svou krádeží na práci na domě povolán již několikrát, ale v den, kdy se rozhodl vzít hotovost, zapomněl na dobré vztahy. Majitel domu udělal chybu, že si neuvědomil, jak může být pro mladíka lákavé, když si všimne, kam své doklady s hotovostí, uložené společně v deskách, odkládá. Jelikož se jedná o mladíka s vášní pro automaty, vůbec nezaváhal a vše si odnesl s sebou přímo do herny.
   
    Policisté na základě výpovědi poškozeného a díky šetření v barech mohli použít usvědčující záznam z jedné z heren. Muži bylo tento týden sděleno podezření z trestného činu Krádeže a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kdy mu hrozí až dvě léta odnětí svobody.
 
 
 
 
Ústí nad Labem, dne 24.10.2013
nprap.Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem