Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do kůlny

JIČÍNSKO - Na soud si počká ve vězení 

ilustrační fotoNecelé dva měsíce stačily policistům k objasnění případu vloupání do kůlny u jedné z rekreačních chalup  v Zelenecké Lhotě, ke kterému došlo v noci ve středu 8. června. Tehdy z ní neznámý pachatel odcizil benzínovou sekačku Oleo-Mac oranžové barvy v hodnotě 6 tisíc korun.

Případem se zabývali sobotečtí policisté spolu s kolegy z kriminální služby, kteří na základě provedeného šetření a zajištěných důkazů zjistili, kdo má vloupání na svědomí. Jedná se o devětatřicetiletého muže z Jičínska, kterého policisté velmi dobře znají. V minulosti už totiž byl několikrát pravomocně odsouzen, převážně za majetkovou trestnou činnost. Policisté navíc zjistili, že v několika případech řídil osobní vozidlo Renault Scénic a to i přesto, že má Okresním soudem v Mladé Boleslavi vysloven do roku 2017  zákaz řízení všech motorových vozidel.                                                                                                                                                        ilustrační foto

Policejní komisař muži v těchto dnech sdělil obvinění z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení. Nutno podotknout, že vězeňskou celu obývá už teď, a to ve věznici v Hradci Králové, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost.

por. Hana Klečalová, DiS.
28. července 2016 v 12:47

vytisknout  e-mailem