Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Vloupání do novinových stánků

se jim nevyplatilo 

27. 11. 2008  

     Dva novinové stánky,  během jednoho večera, se staly terčem dvou narušitelů zákona.  K prvnímu vloupání došlo ve středu,  dne 26. 11. 2008 mezi devátou a desátou hodinou večer,  v Dobrušce na Rychnovsku.
     Dva devětadvacetiletí muži z Vyškova a Brna,  přinesenými pákovými kleštěmi přestřihli visací zámek u novinového stánku, páčidlem se dostali do objektu, kde odcizili větší množství cigaret, poštovních známek a drobných mincí. Škody jsou vyčísleny na téměř 24 tisíc korun.

     Ve svém jednání tito muži však neustali. O necelé dvě hodiny později zakotvili ve Svitavách na ulici R. Kloudy. I zde se jejich středem zájmu stal novinový stánek. Při svém pokusu o vloupání však byli spatřeni a jeden ze svědků poté  prostřednictvím linky 158 přivolal policii. Na místo činu přijely dvě policejní hlídky téměř současně. Jednalo se o strážníky městské policie a hlídku z místního policejního oddělení, kteří pachatelům v dalším jednání zabránily.  Přestřižením zámku však pachatelé stihli majiteli způsobit škodu za 200 korun. 
     Oba zadržení muži v současné době tráví čas v policejní cele. K oběma vloupáním se přiznali a věci pocházející z vloupání v Dobrušce dobrovolně vydaly. 
     Dnes, v dopoledních hodinách, byli oba 29letí muži obviněni z trestného činu krádeže, spáchané ve spolupachatelství a současně byl na ně ze strany policejního komisaře dán návrh na vzetí do vazby. Zda budou vyšetřováni na svobodě, či stíháni vazebně, rozhodnou další hodiny.

nprap. Anna Štegnerová
tisková mluvčí PČR OŘ Svitavy

vytisknout  e-mailem