Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do novostaveb

TŘEBÍČSKO: Policie varuje majitele rozestavěných rodinných domů. 

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o dalším vloupání do rozestavěného rodinného domu, tentokrát v obci Čechočovice. V období několika dnů je to již pátá novostavba, která se stala terčem neznámých zlodějů. Pachatel se dopustil trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

V noci z 13. na 14. listopadu vnikl pachatel do tří novostaveb v obci Předín, v části zvané Horky, po násilném překonání skleněné výplně oken. Pachatel odcizil plynové kondenzační kotle, kuchyňské vestavěné spotřebiče a vysavač. Celková škoda zde byla vyčíslena na více než tři sta sedmdesát tisíc korun.

 

V obci Červená Hospoda pachatel vnikl do rozestavěného rodinného domu v období od 15. do 17. listopadu. Po násilném překonání drátěného oplocení vnikl na pozemek. Do domu se vloupal po násilném překonání balkónových dveří. Z vnitřních prostor odcizil zabudovanou indukční sklokeramickou varnou desku a kondenzační kotel, z něhož nejdříve vypustil osmdesát litrů vody, čímž poškodil podlahu. Celková škoda byla vyčíslena na více než sto šest tisíc korun.

 

Poslední případ vloupání do rozestavěného domu se stal v noci z 16. na 17. listopadu v obci Čechočovice. Neznámý pachatel vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří ze zahrady. Z domu odcizil dosud nenainstalovanou vestavěnou elektrickou troubu. Nezvaný host dále poškodil čerstvě nalakovanou dřevěnou podlahu. Celková škoda byla vyčíslena na více než dvacet osm tisíc korun.

 

Třebíčská policie varuje před pachateli vloupání do rozestavěných domů, kterých v poslední době přibývá. Je důležité dům nejdříve zabezpečit než do něj začnete zabudovávat a stěhovat drahé spotřebiče. Zabezpečte si své domy především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky. Věnujte pozornost zejména vstupním dveřím, oknům, verandám. Pro vyšší standard ochrany využijte elektronickou ochranu, případně připojení objektu na pult centralizované ochrany. Objekt mějte správně pojištěný nejen proti krádeži, ale i proti požáru.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař
18. listopadu 2010


 

vytisknout  e-mailem